Λαμία: Άφηνε νηστικά για τιμωρία τα 5 πέντε ανήλικα παιδιά της συντρόφου του

87

paidia1Ο άντρας κρίθηκε ένοχος με βάση τον νόμο για ενδοοικογενειακή βία –  Είχε απειλήσει με καραμπίνα τον μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ένας άντρας, ο οποίος για τιμωρία άφηνε τα τέσσερα παιδιά της συντρόφου του και το παιδί του με αυτή νηστικά.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας από 5 έως 16 ετών. Τα τέσσερα μεγαλύτερα ήταν από τον πρώτο γάμο της γυναίκας, ενώ το μικρότερο ήταν παιδί των δύο κατηγορουμένων.

Ο άνδρας με βάση το κατηγορητήριο άφηνε κατ’ επανάληψη νηστικά τα πέντε παιδιά, ενώ δεν ήταν λίγες φορές που τα χτυπούσε, με ανοχή της μητέρας.

Αποκορύφωμα της βίαιης συμπεριφοράς του ήταν να απειλήσει με καραμπίνα τον μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του, όταν εκείνος ήταν μόλις 14,5 ετών!

Φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με βάση τον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας, για σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε παιδί, ποινή που κατά συγχώνευση έφτασε τους 36 μήνες, με την πρόβλεψη του νόμου για 3ετη αναστολή.

Η μητέρα, που κατηγορούνταν για ανοχή στη συμπεριφορά του, κρίθηκε αθώα για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη αλλά και για συνέργεια σε έκθεση σε κίνδυνο των ανήλικων παιδιών της.