Κύκλωμα Μπαγκλαντεσιανών διακινούσε μετανάστες για μερικές δεκάδες ευρώ – Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω

417

astynomia-65846548-metanastes

Έδιναν τα έγγραφα σε συναντήσεις στις τουαλέτες του «Ελ. Βενιζέλος» – Βρέθηκαν πάρα πολλά πειστήρια σε κατοικία, η οποία χρησιμοποιείτο για την πλαστογραφία πιστοποιητικών, διαβατηρίων
Τρεις Μπαγκλαντεσιανοί μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, είχαν στήσει μια καλοστημένη επιχείρηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ανοίγοντας την «πόρτα» της Ελλάδας σε άλλους αλλοδαπούς έναντι μερικών δεκάδων ευρώ.

Στις 4 Ιουνίου η αστυνομία μετά από έρευνα έπιασε επ’ αυτοφώρω στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα έξι άτομα την ώρα που είχαν ανταλλάξει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι δυο από αυτούς να φύγουν για Ιταλία και Πορτογαλία. Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δυο Μπαγκλαντεσιανοί συνάντησαν δυο αλλοδαπούς στις τουαλέτες του αεροδρομίου και μόλις πήραν 100 ευρώ τους έδωσαν πλαστά έγγραφα.
astynomia_metanastes

Αστυνομικοί όμως που τους είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους συνέλαβαν αυτοφώρω. Μάλιστα από τις έρευνες των διωκτικών αρχών εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του ενός ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων, τα οποία προορίζονταν για μετανάστες που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

zorbas-dikigoros-45700000
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος όμως μετά τις καταθέσεις τους τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, της παρουσίας δυο φορές το μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης των τριών εκ των έξι κατηγορουμένων κ. Δημήτρης Ζορμπάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε πολλές δικογραφίες με συναφή αδικήματα λόγω του μεγάλου όγκου των εισροών πολιτών τρίτων χωρών. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε βαρύ και δύσκολο κατηγορητήριο. Βρέθηκαν πάρα πολλά πειστήρια σε κατοικία, η οποία χρησιμοποιούταν όπως φαίνεται για την πλαστογραφία πιστοποιητικών, διαβατηρίων, κλπ, ωστόσο δεν ήταν επαρκή για να καταδείξουν την εμπλοκή των εντολέων μου. Η Ανακριτική Αρχή με ορθή και ψύχραιμη κρίση αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία, και έκρινε πως πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 3 εντολείς μου. Και οι τρεις δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές και διάγουν «φυσιολογικό» και σύννομο βίο».

Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: protothema.gr