Κώστας Χαρδαβέλλας: Έκανα χημειοθεραπείες και πήγαινα στο στούντιο ζαλισμένος, έτοιμος να καταρρεύσω

123

xardabellas211

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα μια μακρινή βόλτα μέχρι το Σούνιο» θυμήθηκε ο δημοσιογράφος

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας έκανε μια αναδρομή στη μάχη του με τον καρκίνο και μοιράστηκε την πρώτη του αντίδραση όταν έμαθε ότι ασθενεί.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και αρχικά, θυμήθηκε ότι: «Δεν είμαι θεούσος, να πηγαίνω συνέχεια στην εκκλησία αλλά μετά την περιπέτεια με τον καρκίνο που πέρασα, ένιωσα ότι υπάρχει μια προστασία γύρω μου. Μια προστασία θεϊκή. Αυτό που ένιωσα μετά από αυτή την περιπέτεια είναι ότι ήρθα πιο κοντά στο Θείο. Προσευχήθηκα με όλη μου την ψυχή και ζήτησα βοήθεια και πιστεύω ότι την είχα γιατί πήγαμε καλά».

xardavelas

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: «Όταν το έμαθα από έναν γιατρό, πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα μια μακρινή βόλτα μέχρι το Σούνιο. Εκεί λοιπόν σκέφτηκα πώς θα το αντιμετωπίσω, τι θα πω στη Μαρία και στον γιο μου. Σε αυτή τη μικρή βόλτα κατέληξα ότι πρέπει να το παλέψω και ότι έχω τη δύναμη να μην χάσω τη μάχη. Ένας λόγος που σώθηκα από τον θάνατο όπως μου έλεγαν και οι γιατροί, ήταν επειδή από την αρχή δεν πίστεψα ότι θα πεθάνω. Πάντα πίστευα ότι θα τον νικήσω τον καρκίνο. Είμαι σε έναν διαρκή αγώνα μαζί του. Δεν το έλεγα ποτέ σε κανέναν για να μην με κοιτάνε με πόνο και οίκτο. Το ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι».

Τέλος, ο Κώστας Χαρδαβέλλας δήλωσε: «Μου φέρθηκαν πολύ καλά τότε στο Alter όλοι μου οι συνεργάτες και ο Γιαννίκος που ήταν τότε διευθυντής, μου είχε πει να κάτσω εκτός και να με πληρώνουν κανονικά για όσο χρειαστεί. Δεν έκατσα ποτέ, έκανα χημειοθεραπείες και το βράδυ παρουσίαζα την εκπομπή “Αθέατος κόσμος”. Πήγαινα στο στούντιο ζαλισμένος και έτοιμος να καταρρεύσω αλλά έλεγα “όχι, πρέπει να είμαι εδώ”. Αυτό ήταν μια απάντηση στον θάνατο που με είχε πλησιάσει».