Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Τα 7.500 ευρώ στα μπουζούκια και η δωρεά των $140.000 από Ελληνοαμερικάνο

2138

polyxronopoulos_new_xr

Πρώην εθελοντής στον «Άλλο Άνθρωπο» κάνει λόγο για χρήματα που εξαφανίζονταν και καταγγέλλει απειλές από τον Πολυχρονόπουλο

Μια νέα μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο από έναν εθελοντή στον «Άλλο Άνθρωπο» έφερε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης το MEGA με τον καταγγέλλοντα να αναφέρεται σε χρήματα από κουτιά που εξαφανίζονταν, για έναν λογαριασμό 7.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο και για μια δωρεά 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικανό την οποία δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον “Άλλο Άνθρωπο”, αυτό που αντίκρυζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης πάνω από 100-150 σακούλες με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος για να τα παίρνουν οι οικογένειες που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν, μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του» ξεκίνησε την περιγραφή του ο κ. Γιώργος για όσα έζησε στη δομή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Όπως είπε «μαγειρεύαμε με ό,τι μας έφερνε ο κόσμος, οτιδήποτε δεν περιείχε κρέας. Αυτο μένει σε καταψύκτες μέσα στην κοινωνική κουζίνα και το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου Αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας» προσθέτοντας πως σε όσους δεν άκουγαν αυτά που ήθελε ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει.

Όσον αφορά τα κουτιά του «Άλλου Ανθρώπου» που παρουσίαζαν σε διάφορα μαγαζία, ο κ. Γιώργος είπε ότι «μόλις τα έφερνε τα μοιράζονταν άτομα του οικογενειακού του κύκλου που ήταν μέσα στον Άλλο Άνθρωπο και σταματούσε εκεί. Εξαφανίζονταν μετά και δεν υπήρχαν».

Ο ίδιος πρώην εθελοντής περιέγραψε ως το κερασάκι την τούρτα όταν «ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ».

Όπως καταγέλλει όταν ήρθε απέναντι σε όλα αυτά «με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά είχα φόβο ότι θα πάθει κάτι η οικογένειά μου. Μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δομή, όχι συνέχεια όμως».

Η δωρέα των 140.000 ευρώ από Ελληνοαμερικάνο

Ο κ. Γιώργος περιέγραψε επίσης και όσα συνέβησαν σχετικά με μια δωρεά 140.000 δολαρίων από ελληνοαμερικανό, την οποία, όπως είπε, δεν είδε ποτέ αν και μίλησε με τον δωρητή που του εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν για την αντιμετώπιση προβλημάτων ατόμων με οικονομική δυσχέρεια.

«Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε εμένα και άλλους εθελοντές για τα προβλήματά μου, του είπα το πρόβλημα μου και μου είπε μην αγχώνεσαι τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί με πίεζαν οι μέρες για να αφήσω το σπίτι, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”» είπε ο κ. Γιώργος.

Ο ίδιος, τέλος, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αλλά και συγγενικό του πρόσωπο έπαιζε τζόγο: «Τους έχω δει προσωπικά. Τους έχω δει μέσα στον Άλλο Άνθρωπο να περνούν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα, την τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού ο λογαριασμός είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα “πατήματά”» του ήταν άνω των 2 ευρώ».