Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι 30 Απριλίου στις ΗΠΑ

73

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Την ώρα που ο κορυφαίος επιδημιολόγος του έθνους Δρ Anthony Fauci λέει ότι ο COVID-19 θα μπορούσε ακόμα να προξενήσει τον θάνατο σε 100.000 ή και 200.000 ζωές στις ΗΠΑ, ο Τραμπ παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα και αναφέρει ότι το ποσοστό των νέων λοιμώξεων στη χώρα αναμένεται να «κορυφωθεί» σε περίπου δύο εβδομάδες. Πιστεύει  όμως ότι οι ΗΠΑ θα είναι «καλά στο δρόμο της ανάκαμψης» μέχρι την 1η Ιουνίου.

Από το πρωί της Δευτέρας, ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ήταν 2.489 συνολικά. Περισσότεροι από 143.000 άνθρωποι έχουν βγει θετικοί στον ιό δηλαδή, σχεδόν το ένα πέμπτο των περίπου 723.000 περιπτώσεων παγκοσμίως. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ και αλλού, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις ζωτικής σημασίας, όπως ο εξοπλισμός προστασίας και κλίνες ICU. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία εξαπλώνεται «σαν πυρκαγιά μέσω ξηρού χόρτου» σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων σε ολόκληρη τη χώρα.