Κορωνοϊός: Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε στο σουπερ μαρκετ

100

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι γεγονός και ο μόνος λόγος μετακίνησης εκτός σπιτιού πλέον είναι το σούπερ μάρκετ. Όμως, πρέπει κι εκεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας.

Το σημαντικότερο για τον περιορισμό του κορωναϊού, είναι να κρατάμε αποστάσεις, γιατί αυτό παραμένει η κύρια αιτία διάδοσης του ιού, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε πως το πιο σημαντικό μέτρο προφύλαξης είναι η απόσταση 1,5-2 μέτρα πρέπει να τηρείται ευλαβικά και στο σούπερ μάρκετ.

Επίσης, εκείνο που πρέπει να αποφεύγουν αυτήν την περίοδο οι καταναλωτές είναι να πιάνουν και να περιεργάζονται τα προϊόντα. Εάν ένας καταναλωτής αγγίξει ένα μολυσμένο στην επιφάνειά του προϊόν από τον ιό και στη συνέχεια αγγίξει το πρόσωπό του, μπορεί να κινδυνεύσει.

Ο κ. Ζαμπέλας τόνισε ότι δεν συνιστάται η χρήση γαντιών μιας χρήσης γιατί ούτως ή άλλως αν αγγίξουμε με τα γάντια το πρόσωπό μας και πάλι κινδυνεύουμε.

Εκείνο που συνέστησε είναι οι πολίτες να έχουν απολυμαντικό για να καθαρίζουν το χερούλι στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ.

Επίσης, οι καταναλωτές να μην πληρώνουν με μετρητά αλλά να κάνουν χρήση κάρτας.

Ως προς τους ελέγχους που γίνονται στην αγορά, τόνισε ότι αυτοί συνεχίζονται αλλά υπό δύσκολες συνθήκες, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με αυτή ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και η επιβολή προστίμων και ποινικών κυρώσεων για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.