Κορωνοϊός: Νέοι 18 έως 39 ετών το 4% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που γεμίζουν από ανεμβολίαστους

196

meth-main

Πάνω από οκτώ στους δέκα διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι – Αύξηση 2% στις εισαγωγές σε ένα μόλις 24ωρο

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι υγειονομικοί λόγω της απότομης αύξησης των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Ίλιγγο προκαλεί ο αριθμός 530 αποδεικνύοντας την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Προβληματίζει, την ίδια στιγμή, και το γενονός ότι νεαρής ηλικίας ανεμβολίαστοι ασθενείς έχουν καταλήξει, το τελευταίο διάστημα, στις ΜΕΘ.

Ανεμβολίαστοι είναι οι ασθενείς που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις εντατικές, με πάνω από το 80% να μην έχει λάβει δόση από ενέσιμο σκεύασμα.

Η σφοδρή επέλαση του νέου κύματος πανδημίας αποτυπώνεται και στο ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα, από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2% (1,98%), ενώ από τους διασωληνωμένους οι νέοι από 18 έως 39 ετών αποτελούν το 4,2%.

Πιο αναλυτικά

Ανησηχυτικά αυξημένοι θάνατοι καταγράφηκαν το Σάββατο, από τον ΕΟΔΥ, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να είναι επίσης πολύ υψηλός, αποδεικνύοντας τη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.154, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 828.032 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα