Κορωνοϊός – Κίνα: Ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα – Τα πέντε «εισαγόμενα»

517

Η χώρα παραμένει χωρίς νεκρό λόγω κορωνοϊού από τον Μάιο.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν διαπιστώνονται μολύνσεις μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα υπόλοιπα αφορούσαν σε εννέα περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στο απώτερο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ανέφερε ακόμη πως εντοπίστηκαν 22 νέα περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, από έξι την προηγουμένη. Το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα τους ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-CoV-2.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα, κατά την ίδια πηγή. 23 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 233, οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου ξέσπασε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς — αυτός ο αριθμός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 83.707 μολύνσεων.

Πηγή: protothema.gr