Κατώτατος μισθός: Στις 29 Απριλίου οι ανακοινώσεις για την αύξησή του

361

Σήμερα στις 12:30 ο υπουργός Εργασίας παρουσιάζει στον Μητσοτάκη την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων – Η κυβέρνηση αποφασίζει τις επόμενες ημέρες το ύψος της αύξησης – «Πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνθήκες της αγοράς», λέει ο Σταϊκούρας

Κάτι λιγότερο από ένα δεκαήμερο φαίνεται πως έχει απομείνει μέχρι να ανακοινωθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 12:30 με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν την εισήγηση που έχει γίνει στην κυβέρνηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προς ώρας δεν θα έχουμε ανακοινώσεις, καθώς αυτές τοποθετούνται χρονικά στις 29 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση δηλαδή του υπουργικού συμβουλίου.

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι για τις ανακοινώσεις

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα