Κατηγορίες για βιασμό για τον νέο Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας

της Άννας Καραπέτσα

114

Ο άρτι αφιχθείς στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας Γκεράλντ Νταρμανέν ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα η οποία αφορά τον θέλει κατηγορούμενο για βιασμό μετά από δικαστική απόφαση.

Ο Νταρμανέν κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από την Σόφι Πατερσον το 2018, η οποία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση του ως μέλος της δικαστικής επιτροπής το 2009, για να την βοηθήσει με κάποιες εκκρεμότητές της με τη δικαιοσύνη, υποχρεώνοντάς την να έλθει σε συνουσία μαζί του.

Ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αρχικά τον Φεβρουάριο του 2018, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι οι λόγοι για τη μη διερεύνηση των ισχυρισμών, δεν ήταν επαρκείς σύμφωνα με τους δικηγόρους και των δύο πλευρών.

Η απόφαση σημαίνει ότι η υπόθεση θα χρεωθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν συντρέχουν λόγοι να ξεκινήσει εκ νέουεπίσημη έρευνα.

Ο δικηγόρος του Νταρμανέν, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Δευτέρα, μετά τον ανασχηματισμό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η κατηγορία είναι αβάσιμη.

Το πρωί της Τρίτης, αρκετοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, φωνάζοντας ότι ο Νταρμανίν είναι βιαστής και ότι το κράτος είναι συνεργός, ωστόσο απομακρύνθηκαν γρήγορα από την αστυνομία.

Η δικηγόρος της Πάτερσον δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κατηγορείται για βιασμό διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Νταρμανέν από την πλευρά του δήλωσε στο CNN ότι ήταν απολύτως αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα τεθεί εκ νέου στο αρχείο, αφού οι ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι.

Το γραφείο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο Νταρμάνιν, όπως κάθε πολίτης, επωφελείται από το τεκμήριο της αθωότητας.

Πληροφορίες : cnn.gr