Καρτέλ «μοίραζε» ναρκωτικά στα Βόρεια Προάστια – Πώς τους ξεσκέπασε η Δίωξη

252

Από τον περασμένο Μάρτιο ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών κυνηγούσε μια ομάδα που είχε ανοίξει σούπερ μάρκετ ναρκωτικών και διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ecstacy σε Ψυχικό, Φιλοθέη Κηφισιά, Διόνυσο, Εκάλη, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία και Άνοιξη.

Το καρτέλ των βορείων προαστίων, εισήγαγε ναρκωτικά από το εξωτερικό, είχε τουλάχιστον πέντε «καβάντζες» σε όλη την Αττική ενώ έκανε delivery σε διαμερίσματα και σπίτια των βορείων προαστίων. Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ξετυλίγεται όλο το κουβάρι των πολύμηνων ερευνών της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί, έχουν δε, στη διάθεση τους τα στοιχεία των πελατών που η συμμορία τους προμήθευε κόκα και κάνναβη από την εποχή της καραντίνας.

Από τις επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, συνελήφθησαν 5 ημεδαποί μέλη του καρτέλ και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 4.959 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -2.877,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 279,3 γραμμάρια. κοκαΐνης, 186,1 γραμμάρια MDMA, 175- γραμμάρια. χασισέλαιου, 323- γραμμάρια LSD σε υγρή μορφή, 85 γραμμάρια παραισθησιογόνων μανιταριών και το χρηματικό ποσό των 20.020 ευρώ.

Η δικογραφία

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση περιγράφει «Στην υπηρεσία μου από τον περασμένο Μάρτιο, περιήλθαν πληροφορίες που αφορούσαν σε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης προς περαιτέρω διακίνηση αυτής καθώς και στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με τα πληροφοριακά δεδομένα, βασικό μέλος της οργάνωσης είναι άγνωστος ημεδαπός ονόματι «Χάρης» ο οποίος χρησιμοποιεί συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου για τις επαφές του. Για την ερευνά της υπόθεσης διετάχθη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης και από τεχνική επιτήρηση προέκυψε ότι τον αριθμό τον χρησιμοποιεί ένας 38χρονος (σ.σ: αναφέρει τα στοιχεία του)».

Η ειδική ομάδα της Ασφάλειας, κατάφερε να εντοπίσει και να παρακολουθεί για μήνες τις κινήσεις των μελών του καρτέλ και να αποκρυπτογραφεί τον τρόπο που έκανε delivery ναρκωτικών. Χαρακτηριστικά ο αστυνομικός αναφέρει το πώς λειτουργούσε η οργάνωση «Περί ώρα 18:05, βγήκε από την καβάντζα και με το αμάξι του μετέβη στην οδό Μαρμαρά. Εκεί περίμενε για 45 λεπτά όπου εμφανίστηκε ένα άγνωστο άτομο με ένα αυτοκίνητο. Αφού σταμάτησε ακριβώς δίπλα στο όχημα του dealer,χωρίς να κατέβουν από τα οχήματα τους, ο οδηγός του ασημί οχήματος έδωσε κάτι το οποίο κρατούσε σφιχτά στα χέρια του στον dealer και αυτός του έδωσε μια σακούλα και άμεσα αποχώρησαν χωρίς να μιλήσουν. Η συναλλαγή αυτή διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ο dealer πριν πλησιάσει το σημείο της συνάντησης κοιτούσε συνεχώς πίσω από το όχημα του γυρνώντας το κεφάλι του πιθανόν για να δει αν υπάρχει κάποιο όχημα που τον ακολουθεί. Στις 11 Απριλίου και ενώ αναζητούσαμε τον ίδιο διακινητή στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα πέριξ της πλατείας Πλαστήρα, μιας και στις ήδη γνωστές διευθύνσεις του δεν τον είχαμε εντοπίσει, τον εντοπίσαμε να κινείται με το όχημα του και σε αυτό να είναι συνοδηγός ο Χάρης στην οδό Βρυούλων, περίπου 50 μέτρα από το σπίτι που όπως εξακριβώσαμε η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως καβάντζα ναρκωτικών».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα