Κακοκαιρία «Ελπίς»: Οι χιονοκαταιγίδες θα ενταθούν στην Αττική τη νύχτα, τι προβλέπουν για τις επόμενες ώρες Καλλιάνος – Λαγουβάρδος

168

akropoli-xioni-arthro

Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Τι λένε Λαγουβάρδος και Καλλιάνος – Αναλυτικοί χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Στη δίνη του χιονιά η χώρα!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», το οποίο «έντυσε» στα λευκά ολόκληρη τη χώρα.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» από την Αττική είναι σαρωτικό, με τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις να έχουν «παραλύσει» το λεκανοπέδιο, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Πυκνές είναι οι χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές έκανε το σπάνιο φαινόμενο των χιονοκαταιγίδων.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις επόμενες ώρες, αυξάνοντας το ύψος χιονιού σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, αναλύοντας τα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ώρες, μιλώντας πριν από λίγο στο protothema, προειδοποιεί για μια δύσκολη νύχτα, όπου αναμένεται να ενταθούν οι χιονοκαταιγίδες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν με εξάρσεις και υφέσεις, δηλαδή με πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις αλλά και διαστήματα με πιο εξασθενημένες χιονοπτώσεις, ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, περίπου μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης, όπως σημειώνει οι δείκτες αστάθειας θα γίνουν πιο αυξημένοι με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις συνοδεία κεραυνών, ένα φαινόμενο σπάνιο αλλά πολύ εντυπωσιακό. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι δύο διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες «Μηδεια» και «Ελπίς», για δύο συνεχόμενα έτη δηλαδή, είχαν να λάβουν χώρα στην Αττική από τα μέσα της δεκαετίας του ’30, δηλαδή εδώ και 80 με 90 χρόνια!

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα