Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Φτάνει απειλητικά στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές θα το στρώσει

129

Από το πρωί της Δευτέρας, η κακοκαιρία «Ελπίδα» αναμένεται να σαρώσει ολόκληρη την Αττική, με ισχυρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Την ισχυρή επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αναμένουν οι Αθηναίοι, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται η σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις, από το βόρεια προάστια μέχρι και το παραλιακό μέτωπο.

Ορισμένοι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ιστορικό χιονιά που θα πλήξει με σφοδρότητα όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της πρωτεύουσας ενώ θα το στρώσει τόσο στο Σύνταγμα όσο και περιοχές των νοτίων προαστίων όπως στη Γλυφάδα.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που ήδη σαρώνει τη χώρα, θα φέρει έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, ενώ μέλημά τους είναι να μείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος κάνει λόγο για κακοκαιρία που «θα μείνει στην ιστορία».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα χιονίσει σήμερα Δευτέρα, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αττικής .

Τη Δευτέρα, όπως είπε θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι οι τοπικές χιονοπτώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια που θα είναι ισχυρές σε πολλές περιπτώσεις. Χιονοκαταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στην Αττική ο χιονιάς θα ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις θα δουν οι κάτοικοι ακόμα και των νοτίων προαστίων. Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα πέσει έως την Τρίτη το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr