Ιταλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στο ναυάγιο

353

Ναυάγιο - Ιταλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών (βίντεο) | Κόσμος | ANT1 News

Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν

Περισσότεροι από από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των 59 ανθρώπων που πνίγηκαν όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ.

Τουλάχιστον 81 άνθρωποι επέζησαν από το χθεσινό ναυάγιο, ενώ 20 νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένου ενός σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν.

«Προβληματισμός και ανησυχία»

«Οι αναφορές για τον πνιγμό πάνω από 20 Πακιστανών σε μια ναυτική τραγωδία στην Ιταλία προκαλούν βαθύ προβληματισμό και ανησυχία», ανέφερε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έδωσε «οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατόν και να ενημερώσει το έθνος».

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια από τις διόδους που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι διακινητές για να μεταφέρουν μετανάστες στην Ευρώπη.

Η Ιταλία είναι από τα βασικά σημεία άφιξης των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, με πολλούς εξ αυτών να επιδιώκουν να ταξιδέψουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Το Πρόγραμμα Αγνοούμενων Μεταναστών των Ηνωμένων Εθνών έχει καταγράψει πάνω από 17.000 θανάτους και εξαφανίσεις στη κεντρική Μεσόγειο από το 2014. Πάνω από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν εξαφανιστεί φέτος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα αυτό.