Ιστιοπλοΐα: Στο εδώλιο για βιασμό «στέλνει» ο εισαγγελέας τον 38χρονο προπονητή της ανήλικης αθλήτριας

235

proponitis_11xronhw

Ο εισαγγελέας ζητά να δικαστεί ο προπονητής για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια – «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του» αναφέρει

Να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και να δικαστεί για βαρύτατες κατηγορίες ο 38χρονος προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στις φυλακές για την σεξουαλική κακοποίηση (βιασμό) της 11χρονης αθλήτριας του, ζητεί με πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δικαστεί για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο χειμώνα, μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της ιστιοπλοΐας.

Τώρα ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 38χρονου προπονητή της ιστιοπλοΐας για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια μιας 11χρονης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

«Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της»

Μεταξύ άλλων στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει για τον κατηγορούμενο:

«Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον.

Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Ο εισαγγελέας ζητεί μάλιστα την παράταση της προφυλάκισης του 38χρονου για ένα ακόμη εξάμηνο με το σκεπτικό πως αν αφεθεί ελεύθερος «θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

Στην απολογία του τον περασμένο Ιανουάριο στον ανακριτή, ο προφυλακισμένος σήμερα προπονητής είχε μεταξύ άλλων ότι εκείνος και το νεαρό κορίτσι είχαν σχέση και πως σκόπευαν να παντρευτούν!