ΗΠΑ: Ξεπέρασαν την Ισπανία σε νεκρούς από τον κορωνοϊό

54

Οι ΗΠΑ πλέον, μετά την Ιταλία είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα αλλά και μακράν με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφού ξεπέρασε και την Ισπανία σε νεκρούς από τον Covid 19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, το προηγούμενο 24ωρο κατέληξαν 1.973 άνθρωποι, αυξάνοντας τον συνολικό τραγικό απολογισμό σε 14.695. Την προηγούμενη ημέρα είχαν χάσει τη μάχη με τον νέο κορονοϊό άλλοι 1.939.

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, ενώ από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε καθησυχαστικά ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση.

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.

«Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους αριθμούς στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πάμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», υποστήριξε η Δρ. Ντέμπορα Μπερξ, μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης του Λευκού Οίκου. «Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό», διαβεβαίωσε.

Τη μαύρη πρωτιά σε θύματα έχει η Ιταλία με 17.669 και τρίτη πια στη θλιβερή λίστα είναι η Ισπανία με 14.555 νεκρούς.