ΗΠΑ: Αποζημίωση 500.000 δολαρίων για την αστυνομικό από το Τενεσί που απολύθηκε επειδή έκανε σεξ με έξι συναδέλφους της

194

arthrou-tennesseeΗ Μέγκαν Χολ στην αγωγή που είχε καταθέσει ισχυρίστηκε ότι οι ανώτεροί της την χειραγωγούσαν σεξουαλικά – Συμβιβασμός για 500.000 δολάρια

Μπορεί να έχασε τη δουλειά της η Μέγκαν Χολ, αστυνομικός σε πόλη του Τενεσί των ΗΠΑ, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ούτε λίγο ούτε πολύ με έξι συναδέλφους της, αλλά δεν το έβαλε κάτω και απάντησε με μια αγωγή κατά των ανωτέρων της.

Μετά τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με τις αρχές, η Χολ αποζημιώθηκε με 500.000 δολάρια. Ο διακανονισμός περιλαμβάνει δικαστικά έξοδα, αμοιβές δικηγόρων και έξοδα που καταβλήθηκαν από την ασφάλεια της πόλης Λα Βερν. Υπέρ του διακανονισμού ψήφισε το διοικητικό συμβούλιο της πόλης με ψήφους 3-1.

Η 28χρονη απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2023, αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με έξι αστυνομικούς σε τμήμα προαστίου του Νάσβιλ, κάποιοι από τους οποίους απολύθηκαν, ενώ άλλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η νεοσύλλεκτη στο σώμα αστυνομικός κατέθεσε μετά την απόλυση μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι προϊστάμενοί της την χειραγωγούσαν για να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση (grooming).

Στην αγωγή, όπως αναφέρει η Daily Mail, κατονόμαζε μεταξύ άλλων τον αρχηγό του τμήματος Ντέιβις και τον αρχιφύλακα Πάουελ, ο οποίος είχε15 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα.

police_romp_louis
Ο αρχιφύλακας Λούις Πάουελ
Η πόλη είχε ξεκινήσει εσωτερική έρευνα στα τέλη του 2022, όταν ένας πληροφοριοδότης (που τελικά αποδείχτηκε ότι εμπλεκόταν στην υπόθεση και απολύθηκε) ανέφερε ότι η αστυνομικός Μέγκαν Χιλ είχε στενές σχέσεις με άνδρες συναδέλφους της και μάλιστα μέσα στους χώρους του τμήματος.

Η έρευνα πράγματα απέδειξε πως πράγματι είχε συμβεί αυτό. Η Χολ παραδέχτηκε ότι είχε παίξει μαζί τους σεξουαλικά παιχνίδια -με κάποιους, όπως τον αρχιφύλακα, είχε σεξουαλικές επαφές- και ότι είχε ανταλλάξει μαζί τους γυμνές φωτογραφίες.

«Εγώ και ο σύζυγός μου ήμασταν στα πρόθυρα του διαζυγίου και απλά έσπασα και μετά ξέφυγε από τον έλεγχο», είπε για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. Για την ιστορία η Χιλ και ο σύζυγός της, που ήταν ζευγάρι από το κολέγιο, τη στηρίζει και είναι ακόμη μαζί.

Τελικά, έξι αστυνομικοί απολύθηκαν και άλλοι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μεταξύ των οποίων ένας που είχε ανταλλάξει με την αστυνομικό γυμνές φωτογραφίες.

hall

Ωστόσο στην αγωγή που κατέθεσε η Χολ ισχυρίστηκε ότι την είχαν χειραγωγήσει σεξουαλικά οι προϊστάμενοί της και ότι η ίδια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Για τον αρχιφύλακα είπε ότι της έδινε συμβουλές για την καριέρα και τον γάμο της. Παράλληλα, την πίεζε για σεξουαλικές χάρες και αυτή ενέδωσε. Όταν όμως η Χολ προσπάθησε να διακόψει, ο αρχιφύλακας έκλαιγε και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Κατά την Χολ αυτή η εκμεταλλευτική σχέση που είχε με τον Πάουελ την οδήγησε σε σεξουαλικές επαφές με άλλους αξιωματικούς. Ο αρχηγός Τσιπ Ντέιβις «δεν ήταν καλύτερος από τους υφισταμένους του», για παράδειγμα. Ζητούσε από τη Χολ να χορεύει στο γραφείο του και μοιραζόταν με άλλους άσεμνα βίντεο με την ίδια.

Ο Ντέιβις αρχικά είχε προσποιηθεί τον έκπληκτο για την έρευνα, στην πορεία όμως αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται και ο ίδιος στο σκάνδαλο.

Μετά τις αποκαλύψεις άλλαξε και η ζωή των εμπλεκομένων αστυνομικών. Ο Πάουελ μήνυσε και αυτός την πόλη (ζητά 3 εκατ. δολάρια) και ισχυρίζεται ότι απολύθηκε γιατί είναι Αφροαμερικανός, την ώρα που λευκοί συνάδελφοί του είχαν καλύτερη μεταχείριση.

Με όλα αυτά που συνέβησαν ζημιωμένο είναι και το Λα Βερν των περίπου 40.000 ανθρώπων, το οποίο μέσα σε λίγο διάστημα… έχασε το 12% της αστυνομικής του δύναμης.