Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος

142

Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος

Η 19χρονη επιζήσασα κυκλώματος trafficking στην Ηλιούπολη που κατάφερε να δραπετεύσει και να καταγγείλει την αιχμαλωσία της, καθώς ο πρωτόδικα καταδικασμένος αστυνομικός την εξέδιδε, αντιμετωπίζει δίωξη ύστερα από ανώνυμη καταγγελία σε βάρος της.

Η κατηγορία είναι πως «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που έλαβε για τις 26 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το tvxs.

Η δε καταγγελία αφορά το διάστημα που ήταν φυλακισμένη από τον αστυνομικό – προαγωγό που φέρεται να την κακοποιούσε και να την εξέδιδε. Σύμφωνα με νομικούς το πιθανότερο είναι ότι η 19χρονη θα αθωωθεί, ακριβώς γιατί είναι αποδεδειγμένο πως κατά εκείνο το διάστημα ήταν θύμα trafficking.

Ωστόσο, κάποιοι σπεύδουν να τονίσουν το γεγονός ότι η κλήτευση αυτή ήρθε ένα μήνα πριν από τη δίκη στο Εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει ο αστυνομικός και η οποία πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα, και σύμφωνα με νομικούς ο αστυνομικός θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει υπέρ του.

Αρνητικά δε σχόλια προκαλεί και είναι δύσπεπτο για την κοινή λογική το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη διώκει ως εκδιδόμενη χωρίς πιστοποιητικά υγείας τη 19χρονη Ε., για την περίοδο μάλιστα που κρίθηκε πως ήταν θύμα σωματεμπορίας, ενώ, σπεύδουν να προσθέσουν αρκετοί, στον αστυνομικό αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Ο αστυνομικός έχει καταδικαστεί πρωτόδικα

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός Δ.Μ. είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση traffiking με θύμα τη 19χρονη κοπέλα. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που επιβλήθηκε στον αστυνομικό έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Περισσότερες από 15 φεμινιστικές συλλογικότητες έχουν κάνει κάλεσμα για τη Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η δίκη του Δ.Μ στο Εφετείο για τη στήριξη της 19χρονης, θύματος trafficking.