Η τρομακτική στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει κοριτσάκι από προβλήτα στην Αγγλία – Δείτε βίντεο

243

wave

Η άμεση αντίδραση των παρευρισκόμενων

Τη στιγμή που ένα πελώριο κύμα παρασύρει ένα κορίτσι που στέκεται σε προβλήτα και το ρίχνει στη θάλασσα, καταγράφει βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 7 το απόγευμα, στο λιμάνι Ίλφρακομπ στα νότια της κομητείας Ντέβον.

Μια ομάδα 4 παιδιών έπαιζε στην προβλήτα την ώρα της πλημμυρίδας, όταν ξαφνικά ένα από τα πελώρια κύματα χτύπησε τη μικρούλα, παρασύροντας το σώμα της μέσα από τα κάγκελα στη θάλασσα.

Καθώς το κορίτσι προσπαθούσε απεγνωσμένα να κολυμπήσει πίσω στην προβλήτα, αρκετοί από τους παρευρισκομένους έτρεξαν να τη βοηθήσουν. Τελικά κατάφεραν, ρίχνοντάς της πρώτα ένα σωσίβιο, να την τραβήξουν πίσω στη στεριά, όπου δέχτηκε ιατρική βοήθεια.

Η λιμενάρχης Τζορτζίνα Κάρλο-Πάατ δήλωσε ότι το τρομακτικό συμβάν αποτελεί υπενθύμιση για τους κινδύνους που κρύβουν οι δραστηριότητες όπως οι βουτιές και τα παιχνίδια στο λιμάνι.

«Τα παιδιά ήταν πολύ τυχερά που δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, όμως, εκτός από τη δική τους ζωή, έβαλαν σε κίνδυνο και τη ζωή των ανθρώπων που έσπευσαν να τα βοηθήσουν. Οι συνθήκες στη θάλασσα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή και σχεδόν όλα τα παιδιά της παρέας είχαν γλιστρήσει και πέσει πριν το περιστατικό, αλλά συνέχιζαν να τρέχουν προς τη μεριά των κυμάτων».