Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διαβάζει τον «Μικρό Πρίγκιπα» στο YouTube

241

H αγαπημένη μας  Ελεωνόρα Ζουγανέλη κάνει ένα πολύτιμο δώρο σε μικρούς και μεγάλους τονίζοντας την ανάγκη όλων μας για επικοινωνία και προσφορά αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, διαβάζει την πολυαγαπημένη ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε μετάφραση του Στρατή Τσίρκα, μέσα απ’ το κανάλι της στο YouTube. Όπως λέει και η ίδια, ο «μικρός πρίγκιπας», αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή της και θέλησε να το μοιραστεί με εμάς και τα παιδιά μας.

 

«O μικρός πρίγκιπας, αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή μου. Παρ′ όλο που πρόκειται για ένα παραμύθι, μπορώ να σας αποκαλύψω πως τα ταξίδια του και ο τρόπος που ανακάλυπτε τα μυστικά και τις αξίες της ζωής, άρχισαν να με συγκινούν, να με απασχολούν και να με καθορίζουν πολύ μετά από την πρώτη φορά που έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο.

Έννοιες όπως η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η φιλία, η εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, η αγάπη, ο πόνος του αποχωρισμού, η ύπαρξη μας σε ένα σύμπαν, ακόμα και η προσωπική διαδρομή του καθενός καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μου και με φέρνουν αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά.

Όλα αυτά λοιπόν που μέσα στην ταχύτητα της καθημερινότητας έρχονται και φεύγουν πότε απαντημένα και πότε αναπάντητα, τώρα  μέσα σε αυτή την προσωπική μου μοναξιά, άρχισαν να μου φωνάζουν πιο δυνατά και να με καλούν ίσως να γίνω λίγο ακόμα πιο συνειδητή απέναντι στη στάση ζωής μου.

Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά σε εμένα.

Έτσι μέσα σε αυτές τις παράξενες και καταιγιστικές σκέψεις και ανάγκες ήρθε και η επιθυμία να  προσπαθήσω να επικοινωνήσω με μικρούς ακροατές.

Πως αλλιώς;

Διαβάζοντας το αγαπημένο μου παραμύθι.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα και στο σπίτι μου»

Μπορείτε να ακούσετε το Α’ μέρος της ιστορίας εδώ:

Πηγή: mama365.gr