Γιώργος Γιαννόπουλος: Στο Εφετείο σήμερα η δίκη του για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης

162

 Είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή – Νέες κακουργηματική δίωξη σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών

Την ώρα που ο ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος καλείται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για νέα «βαριά» κακουργήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, αρχίζει εκτός απροόπτου η δίκη του για μια άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 69χρονος μουσικός, ο οποίος κατά καιρούς υπήρξε και συνεργάτης του γνωστού μουσικού συγκροτήματος «Πυξ – Λαξ», έχει καταδικασθεί με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή «για την πράξη της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη». Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, του είχε όμως χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δευτεροβάθμια δίκη, η οποία αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει, ο κατηγορούμενος με την πρωτόδικη απόφαση υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύθηκε και έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα» τον περασμένο Φεβρουάριο, η 6χρονη από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013, κατ’ επανάληψη είχε γίνει βορά στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του ντράμερ. Όλα συνέβαιναν στην αυλή του σπιτιού του μουσικού στον Ωρωπό, το οποίο βρίσκονταν ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια του παιδιού.

Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 69χρονος μουσικός, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, βάζοντας την ανήλικη να κάθεται στα γόνατά του για να τις δείχνει δήθεν ταινίες. Μπροστά του υπήρχε ένα τραπέζι με ένα μακρύ τραπεζομάντηλο και πίσω από αυτό το παιδί άρχισε να βιώνει τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης σε ηλικία μόλις έξι ετών.

Σήμερα στο ακροατήριο του Εφετείου αναμένεται να αναγνωστεί η κατάθεση του κοριτσιού, η οποία πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, όπως είχε γίνει και στον πρώτο βαθμό. Η κοπέλα σε δηλώσεις της στο Mega και την εκπομπή Live News, είχε αναφέρει εν όψει της δίκης του μουσικού σε δεύτερο βαθμό, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί. Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τι τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι. Παρόλο που υπάρχει ακόμη μέσα μου ένα τραύμα, η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη που δέχτηκα αρχικά με βοήθησε να το αντιμετωπίσω και έπειτα να μην αισθάνομαι ενοχή και να μην κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό που μου συνέβη. Έτσι, τα όσα εκείνος μου έκανε κατάφερα και δεν με εμπόδισαν να προχωρήσω τη ζωή μου. Επειδή είχα κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου δεν εγκλωβίστηκα παγιδευμένη στο παρελθόν».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα