Γιατί πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού

388

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τη σύλληψη, εξαιτίας της καταδίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, στις Βρυξέλλες.

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τη σύλληψη, εξαιτίας της καταδίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, στις Βρυξέλλες.

Δείτε τις αναρτήσεις στα τουρκικά ΜΜΕ

Ελληνας βουλευτής έσκισε την  τουρκική σημαία και αυτό ήταν το τέλος του


Εφ. Τακβίμ: Ο ρατσιστής Ελληνας που έσκισε την τουρκική σημαία, προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες


Κρατικό TRT: Ο ρατσιστής έλληνας βουλευτής Λαγός προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες


Χουριέτ σε πρωτοσέλιδη είδηση: Προφυλακίστηκε ο εχθρός των Τούρκων και συμμορίτης βουλευτής 

«Ποινή μάθημα δόθηκε στον ρατσιστή έλληνα βουλευτή που είχε προκαλέσει αντιδράσεις σκίζοντας την τουρκική σημαία. Ο Λαγός του οποίου η ασυλία ήρθη, προφυλακίστηκε», μεταδίδουν τα tourkikanea.gr.

Η σύλληψή του

Η σύλληψη του Γιάννη Λαγού έγινε λίγο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει την ασυλία του.

Ωστόσο, μπορεί να φοράει χειροπέδες, όμως δεν έχασε την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και έτσι θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά.

Ο Λαγός θα παίρνει μισθό που ξεπερνά τις 6.000 ευρώ και ενδέχεται να του καταβάλλεται ενώ θα βρίσκεται στη φυλακή για όλο το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι το 2024.

Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής ψάχνει απεγνωσμένα νομικά παραθυράκια προκειμένου να μην οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, με τους υπόλοιπους νεοναζί συντρόφους του.

Παίζει… καθυστερήσεις

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εγκληματικής οργάνωσης το είχε σκάσει άρον άρον από την Ελλάδα για Βρυξέλλες, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ευρωβουλευτή, προκειμένου να γλυτώσει τα σίδερα της φυλακής.

Παρά το χαστούκι που δέχτηκε από τον βέλγο ανακριτή με την απόρριψη του αιτήματός του για κατ΄οίκον περιορισμό, στην προσπάθειά του να καθυστερήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να ροκανίσει κι άλλο τον χρόνο ασκώντας δύο φορές έφεση.

Αν το κάνει αυτό, θα κερδίσει μέχρι και 60 μέρες. Στο μεταξύ, το Βέλγιο επιθυμεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο το «σίριαλ Λαγού» στις Βρυξέλλες, επιταχύνοντας τις διαδικασίες.

Πηγή: in.gr