Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο Κόμπι Μπράιντ με έκανε αυτό που είμαι… »

491

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να βρει τις λέξεις για να μιλήσει για τον άνθρωπο που τον άλλαξε ως αθλητή, ωστόσο, κάθε τόσο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να απαντήσει, όμως οι λέξεις δεν έβγαιναν από το στόμα του.

 

«Ο Κόμπι Μπράιαντ με ενέπνευσε. Με άλλαξε, με έκανε αυτό που είμαι τώρα. Δεν μπορώ να το ελέγξω. Το βιώνω κι εγώ έντονα, όπως όλοι μας. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι προσεύχομαι για την οικογένειά του, γι αυτούς που έμειναν πίσω. Ήταν σπουδαίος εντός κι εκτός παρκέ.

«Ο καθένας αντιμετωπίζει την τραγωδία με τον δικό του τρόπο… Έζησα μια τραγωδία πριν από μερικά χρόνια με τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό. Η χθεσινή μέρα ήταν φρικτή για όλους, για το μπάσκετ, για όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στη Βανέσα και τα παιδιά που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που με την είδηση του χαμού του Κόμπι έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για την επίδραση που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Ελληνας άσος είπε: «Το μεγαλείο του ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος εκτός γηπέδου. Είχε αυτό το χάρισμα, νομίζω ότι άγγιξε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την οικογένεια μου, τόσους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή η οικογένεια. Δεν ξέρω τι να πω, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, είμαι άνθρωπος. Όλοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τις κουβέντες μας, αλλά δεν θέλω να πω τι λέγαμε… Με άλλαξε, άλλαξε το ποιος είμαι».

Κλείνοντας ο Greek Freak επεσήμανε: «Ο πρώτος αγώνας που είδα ποτέ ήταν ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Ήταν τρομερός. Μεγάλωσα με τον Κόμπι, αυτός με ενέπνευσε. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ κι είμαι σήμερα εδώ. Αυτό. Όταν φύγω, αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Κόμπι, θα είναι ευλογία για μένα. Με ενέπνευσε να μην φοβάμαι, να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χαμογελαστός, να θυσιάσω πολλά για να πετύχω. Η οικογένειά σου ξέρει τι σημαίνει αυτό που κάνεις, ότι αγαπάς το παιχνίδι», κατέληξε, τονίζοντας πως δεν θέλει να γίνονται συγκρίσεις μαζί του γιατί ακόμη «δεν είμαι καν κοντά στο επίπεδο του Κόμπι Μπράιαντ».