Για καλύτερη διάθεση και συγκέντρωση πείτε «όχι» στον καφέ – Διαλέξτε αυτό το τσάι

383

Εάν μια κούπα τσάι μάτσα έχει αντικαταστήσει την κούπα του πρωινού σας καφέ, για να ξεκινήσει η μέρα σας με μια δόση ενέργειας, τότε, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, φροντίζετε παράλληλα και την ψυχική σας υγεία

 

Τόνωση της διάθεσης και ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης υπόσχεται μια κούπα τσάι Mάτσα, αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τον καφέ, μιας και προσφέρει παρόμοια οφέλη. Επιστήμονες από την Ιαπωνία, δίνουν ακόμα μια σημαντική ιδιότητα στο αγαπημένο τονωτικό αφέψημα για την ψυχική μας υγεία.

Αξιολογώντας τις αντικαταθλιπτικές επιδράσεις του τσαγιού Mάτσα και σύμφωνα με τα πειράματα που διενέργησαν σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι η σκόνη είχε σημαντική επίδραση στους νευρώνες που σχετίζονται με τη ντοπαμίνη, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε ορισμένα ποντίκια, ανάλογα όμως και με την προηγούμενη ψυχική κατάσταση του ζώου.

Η ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής, παίζει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της διάθεσης. Εκτιμάται ότι η εμφάνιση της κατάθλιψης σχετίζεται με την ελάττωση της ορμόνης στον εγκέφαλο.

Η σκόνη του τσαγιού Mάτσα λοιπόν θα μπορούσε να προσφέρει τη φυσική λύση στη βελτίωση της διάθεσης χωρίς παρενέργειες, όπως συνήθως παρουσιάζονται από τη χρήση αντικαταθλιπτικών ή του άλλου συχνού φαινομένου, της αντίστασης στα σκευάσματα αυτά.
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com