Γεωργιάδης : Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης των μέτρων, αλλά αυστηροποίησης

541

Γεωργιάδης : Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης των μέτρων, αλλά αυστηροποίησης

Την εκτίμηση ότι η αγορά άρχισε να αγκαλιάζει το μέτρο της «παράδοσης εκτός» καταστήματος (click away) εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real Fm 107,1 «καταγράφεται αύξηση 60% στις αποδείξεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα». Πρόσθεσε ωστόσο πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, δεν διαπιστώνεται αύξηση των μετακινήσεων λόγω της «παράδοσης εκτός».

Πότε θα επανεξεταστεί το μέτρο του click away

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου εξαιτίας του click away το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί.

Τα στοιχεία του πρώτου 10ημέρου αναμένεται να είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των επιστημόνων την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπεραμύνθηκε του μέτρου λέγοντας πως δύο ήταν οι επιλογές που είχε η κυβέρνηση: ή στάση εμπορίου ή μερική λειτουργία του. Όσο για τις αιτιάσεις που προβάλουν αντιπολίτευση και επιχειρηματίες πως με το click away ευνοούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις, απάντησε πως αυτό δεν ισχύει και έφερε ως παράδειγμα την επιστολή των «μικρών» του κλάδου των κατασκευαστών παιχνιδιών οι οποίοι υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την «παράδοση εκτός».

Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης μέτρων, αλλά αυστηροποίησης

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ακόμη πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, αλλά περαιτέρω αυστηροποίησής τους.

Τέλος, επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει από την αρχή της πανδημίας του μικρομεσαίους, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Πηγή: in.gr