Φωτογραφίες: Χριστουγεννιάτικος στολισμός και… μποτιλιάρισμα στη Βασ. Σοφίας

245

vari

Ο κεντρικός δρόμος της Αθήνας έβαλε τα γιορτινά του – Μεγάλη η κίνηση παρά το lockdown

Εικόνες που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, σε όλες τις πτυχές τους, παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο Δήμος Αθηναίων στόλισε με φωτισμό όλη την περιοχή, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικο κλίμα και ένα διαφορετικό χρώμα μέσα στη μαυρίλα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ωστόσο, ο εορταστικός στολισμός και τα φώτα δεν είναι τα μοναδικά που παραπέμπουν σε… Χριστούγεννα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας όχι μόνο δεν παραπέμπει σε… καθεστώς lockdown, αλλά θυμίζει έντονα τα Χριστούγεννα του 2019, όταν ακόμη δεν είχαμε αντιληφθεί την ύπαρξη του φονικού κορωνοϊού και όλα κυλούσαν ομαλά και… χριστουγεννιάτικα!

Πυκνή ροή οχημάτων, πεζοί να κυκλοφορούν στους δρόμους συμπληρώνοντας το εορταστικό τοπίο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην υπάρχει πανδημία, σαν να ήταν ένας εφιάλτης που έφυγε.

Σε κάθε περίπτωση, τα φώτα και ο στολισμός προσδίδουν μία ευχάριστη νότα, αρκεί να συγκρατηθούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, ώστε οι Γιορτές να μην επιφέρουν άσχημες συνέπειες.

vari__1_
vari__2_
vari__3_
vari__4_
vari__5_

Πηγή: protothema.gr