Φωτιά – Πρόεδρος της ANIMA στο MEGA – «Η φύση θα ανακάμψει εάν την αφήσουμε ήσυχη»

457

Φωτιά – Πρόεδρος της ANIMA στο MEGA – «Η φύση θα ανακάμψει εάν την αφήσουμε ήσυχη»

Πολλά ήταν τα ζώα που έπεσαν θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών και βρέθηκαν νεκρά, ενώ άλλα τραυματίστηκαν.

«Πολλά ζώα κάηκαν και δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσα ήταν. Πολλά ζώα που ήταν τραυματισμένα ή σοκαρισμένα από τη φωτιά. Εδώ στην ΑΝΙΜΑ έχουν έρθει πολλές χελώνες, αλλά και άλλα ζώα, αρκετά πουλιά, ένα κουνάβι, κοτσύφια ζαλισμένα από καπνούς. Τώρα έχουν αρχίσει να έρχονται ζώα από την Εύβοια.

Χάθηκαν πολλά ζώα, αλλά η φύση θα ανακάμψει εάν την αφήσουμε ήσυχη. Μόλις βρέξει τώρα στα δάση θα φυτρώσει χορταράκι. Θα επανέλθουν έντομα, σαύρες και άλλα ζώα που τρώνε χορτάρι. Θα επανέλθουν τα αρπακτικά, όπως αλεπούδες και γεράκια.

Πρέπει να φροντίσουμε να μην δημιουργήσουμε οχλήσεις στις περιοχές που δεν έχουν καεί. Θα πρέπει αν προσέχουμε την οδήγηση, ιδίως το βράδυ, να βάζουμε νερά και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», είπε η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ.

Πολλά ζώα ήταν σαστισμένα και απρόσεκτα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Εάν κάποιος δει κάποιο ζώο στο δρόμο, όπως μία αλεπού, δεν θα πρέπει να το ενοχλήσει. Εάν το ζώο είναι τραυματισμένο, τότε η σύσταση είναι να επικοινωνήσει κανείς με την ΑΝΙΜΑ προκειμένου να λάβει οδηγίες για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Πηγή: in.gr