Ευτυχία: Τι μας κάνει πραγματικά χαρούμενους; Διεθνής μελέτη αποκαλύπτει

389

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, τελικά, η κατάκτηση της ευτυχίας είναι πολύ πιο απλή υπόθεση απ’ όσο πιστεύαμε – Και είναι στο χέρι μας

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους; Σε αυτό το καίριο ερώτημα προσπάθησε να απαντήσει μια διεθνής μελέτη με επικεφαλής ερευνητές από το Όσλο.

«Πολλές ψυχολογικές έρευνες επικεντρώνονται στις δυσκολίες ψυχικής υγείας και τον πόνο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Σε αυτή τη μελέτη, εξετάσαμε αντ’ αυτού τι κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλή», δήλωσε ο δρ. Espen Røysamb, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Όσλο (UiO).

Με επικεφαλής τον δρ. Røysamb, μια ομάδα μελέτης συνέλεξε τα ευρήματα μιας σειράς μελετών σχετικά με την ευημερία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων διεθνώς. «Υπάρχουν αξιόλογες μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, αλλά περιλάμβαναν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων από μία χώρα κάθε φορά. Θέλαμε να βρούμε μια απάντηση που να καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό της Γης», σχολίασε ο ειδικός.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com