ΔΥΠΑ: Νωρίτερα η καταβολή των έκτακτων ενισχύσεων – Από σήμερα η πληρωμή των επιδομάτων

404

pliromes-efka

Οι καταβολές θα αρχίσουν από τις 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα

Νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό θα καταβληθούν οι έκτακτες ενισχύσεις των Χριστουγέννων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ οι καταβολές θα αρχίσουν από τις 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα.

Ειδικότερα:

-Στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ στους συνταξιούχους.

-Στις 20 Δεκεμβρίου θα δοθεί η ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

-Στις 19 και 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου με την αύξηση του 3%.

-Στις 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι έκτακτες ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ που αφορούν: Μιάμιση δόση για το επίδομα παιδιού, επιπλέον μισό εισόδημα αλληλεγγύης, 200 ευρώ σε άτομα με αναπηρία.

Από σήμερα τα επιδόματα

Από σήμερα εξάλλου ξεκίνησε η προπληρωμή επιδομάτων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ. Αφορά:

-Προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας,

-Προπληρωμή της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων,

-Προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.
Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.