Επίθεση στο Τέξας: Δείτε το αρρωστημένο βίντεο που είχε προγραμματίσει να ανέβει στο YouTube o δράστης

291

garcia

Ως… παιχνίδι φαίνεται ότι έβλεπε την εν ψυχρώ δολοφονία αθώων ανθρώπων ο 31χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία

Ως… παιχνίδι φαίνεται ότι έβλεπε την εν ψυχρώ δολοφονία αθώων ανθρώπων ο 31χρονος δράστης του μακελειού με τους οκτώ νεκρούς σε εμπορικό κέντρο του Τέξας.

Ο 31χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών μετά τη σοκαριστική του επίθεση το περασμένο Σάββατο, είχε ετοιμάσει ένα αρρωστημένο βίντεο και το είχε προγραμματίσει να δημοσιευτεί στο YouTube, λίγες ώρες μετά το μακελειό.

Ο διεστραμμένος άνδρας, που όπως φαίνεται από τις online αναρτήσεις του το τελευταίο διάστημα είχε υιοθετήσει μια νεοναζιστική ιδεολογία, διατηρούσε λογαριασμό στο YouTube με το ψευδώνυμο Psychovision, το ίδιο που χρησιμοποιούσε και για το προφίλ του στην πλατφόρμα OK.RU. Ο λογαριασμός αυτός έχει πλέον αφαιρεθεί από την πλατφόρμα για ευνόητους λόγους.

Στο βίντεο που ετοίμασε πριν πραγματοποιήσει το σχέδιό του να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets, ο Γκαρσία χαμογελάει πλατιά καθώς αφαιρεί τη μάσκα που έγινε διάσημη από την ταινία Scream και αποκαλύπτει το πρόσωπό του. Με συσκευή που τροποποιεί τη φωνή, λέει μπροστά στην κάμερα: «Δεν είναι αυτό που περιμένατε, έτσι; Πηγαίνετε να δείτε το βίντεο, τα λέμε». Ο Γκαρσία είναι ορατός στο βίντεο μόνο για 23 δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια καλύπτει με το χέρι του τον φακό της κάμερας και ακούγεται μόνο μουσική. Το βίντεο τελειώνει με το σκίτσο μιας χαμογελαστής φατσούλας που έχει το μουστάκι του Χίτλερ.

Στο επίμαχο κλιπ, που φέρει τον τίτλο «Αποκάλυψη προσώπου», ο Γκαρσία εμφανίζεται να κάθεται σε ένα δωμάτιο με αφίσες του Σνούπι και του μουσικού συγκροτήματος Evanescence στο πίσω μέρος. Ο 31χρονος το είχε ανεβάσει στο YouTube πριν την επίθεση, αλλά είχε επιλέξει να δημοσιευτεί μετά από το αιματηρό συμβάν.

O 31χρονος φαίνεται να ήταν ενεργός σε αρκετές πλατφόρμες social media, ποστάροντας εξαιρετικά αμφιλεγόμενο υλικό τις εβδομάδες πριν την επίθεση. Σύμφωνα με τον ερευνητή του Bellingcat, Αρικ Τόλερ, οι αναρτήσεις του περιλάμβαναν ρατσιστικά παραληρήματα για τους εβραίους, σεξιστικές δηλώσεις για τις γυναίκες, φωτογραφίες των ναζί με όπλα και άλλο υλικό που αντανακλούσε την αρρωστημένη κοσμοθεωρία του.