Επίθεση Παπανδρέου σε ΣΥΡΙΖΑ και «καραμανλισμό» για την χρεοκοπία του 2010

387

geor

Τι είπε στην ΑΝΤ1 – Τι ανέφερε για Τσίπρα, Σαμαρά – «Συντηρητικό κόμμα» ο ΣΥΡΙΖΑ, «πέταξε την ευκαιρία του» – Δήλωσε βέβαιος για την ενότητα του Κινηματος Αλλαγής, είτε κερδίσει, είτε χάσει στην εκλογή ηγεσίας – Επέμεινε ότι «λεφτά υπάρχουν», αν καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία – Είπε ότι θα στήριζε την Φώφη Γεννηματά, αν δεν υπήρχε η τραγική ανατροπή με την υγεία της

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, μιλώντας για ένα «συντηρητικό κόμμα», στο οποίο «δόθηκε η ευκαιρία», αλλά την οποία πέταξε συμμαχώντας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση συγκάλυψε τθις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την χρεοκοπία της χώρας. Παράλληλα , επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι το 2009 δεν πήρε τα μηνύματα των αγορών, οδηγώντας την χώρα στην χρεοκοπία.

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν μία πολιτική πελατειακή, δηλαδή ένας κρατισμός, ένας συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κι ένα κόμμα το οποίο είναι ανοιχτό και δημοκρατικό», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «συντηρητική Αριστερά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι άν κερδίσει την εκλογή «θα αγκαλιάσει» τους άλλους υποψηφίους, ενώ αν χάσει θα παραμείνει στην παράταξη. Δήλωσε βέβαιος για την ενότητα του χώρου , ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Παράλληλα, είπε ότι δεν θα διεκδικούσε την ηγεσία αν η Φώφη Γεννηματά παρέμενε στην μάχη της διαδοχής και θα την στήριζε, δηλώνοντας ότι θα την στήριζε στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου.

Επέμεινε στο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», υποστηρίζοντας ότι αυτο ισχύει εφόσον καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία, ενώ είπε ότι τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να καταργήσουν μεταρρυθμίσεις όπως η «Διαύγεια».

Σε ερώτηση για τις Κάννες, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι πράγματι ο κ. Ν. Σαρακοζί ήταν εναντίον του δημοψηφίσματος , προσθέτοντας ωστόσο ότι είχε ενημερώσει δύο μηνες πριν την Άνγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του,. Ανέφερε δε, ότι αν είχε βρει συναίνεση από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή, η Ελλλαδα θα μπορούσε να έχει την μοίρα της Πορτογαλίας, που βγήκε σύντομα από τα μνημόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα