Επίκαιρη ερώτηση για την οικονομία κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής

του Χρήστου Σγαρδέλη

54

Η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Επερώτηση προς το Υπ. Οικονομικών με θέμα: «Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα Κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης»

Στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως το κόμμα τους επέδειξε υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολιτευτική στάση στη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19, υπενθυμίζοντας τις 150 τουλάχιστον προτάσεις – παρεμβάσεις στην πρώτη φάση, τόσο για το υγειονομικό όσο και για το οικονομικό σκέλος της κρίσης, όπως επίσης και την στήριξη στις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων. Στόχος τους όπως λένε ήταν η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου άμεσων παρεμβάσεων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Ρίχνουν όμως ένα βαρύ κατηγορώ προς τη Νέας Δημοκρατία καθώς θεωρούν πως η Κυβέρνηση έδειξε χαμηλά αντανακλαστικά και ξεκίνησαν να βάζουν στο τραπέζι μια ατζέντα, άκρως συντηρητική με σύνθημα “λιγότερες ώρες δουλειάς, λιγότερα χρήματα”. Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουν πως στο Υπουργείο Οικονομικών “έχασαν τη μπάλα” κι αυτό φαίνεται από τις δύο αλλαγές μέσα σε 10 μέρες των ΚΑΔ. Ταυτόχρονα καταθέτουν ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουν οι επιχειρήσεις. Αυτό της ρευστότητας. Καθώς μπορεί η κυβέρνηση να ανακοινώνει συνεχώς προγράμματα στήριξης, όμως αυτοί που τα παίρνουν είναι ελάχιστοι και σίγουρα όχι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Τέλος, στο Κίνημα Αλλαγής, θέτουν επίσης κάποια σοβαρά ερωτήματα προς τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας όπως:
-Αν έχουν σχέδιο για την διάσωση της εθνικής οικονομίας για τα έτη 2020-2021
-Για το τι σκοπεύουν να κάνουν με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν εισακουστεί
-Για την επιμονή στο ψευδεπίγραφο σχέδιο ΣΥΝ-Εργασία
-Για την εγκατάλειψη των αγροτών και του πρωτογενή τομέα