Επίδομα θέρμανσης: Αυξημένη και σε περισσότερους δικαιούχους η ενίσχυση, δείτε τα ποσά

394

Αυξημένο κατά 20% θα είναι το επίδομα θέρμανσης συνεπεία της ενεργειακής κρίσης και με σκοπό εναν πιο ανάλαφρο για τους πολίτες χειμώνα.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη διεύρυνση των δικαιούχων, ώστε περισσότερα νοικοκυριά να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο με βάση το υφιστάμενο καθεστώς κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ.

Τα μέτρα για το επίδομα θέρμανσης όσο και για το φυσικό αέριο, όπου αναμένεται η στήριξη των οικιακών καταναλωτών, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Δικαιούχοι είναι:

– Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτετα, η επιδότηση ήταν στα 12.000 ευρώ, ήδη προκύπτει μια αύξηση.

– Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ, τα οποία αν δεν αναπροσαρμοστούν θα έχουν ως εξής:

– 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο

– 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα

– 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Στον σχεδιασμό είναι να αυξηθεί τόσο το κατώτερο όσο και το ανώτερο ποσό της επιδότησης που σήμερα βρίσκεται στα 100 ευρώ και 750 ευρώ αντίστοιχα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα