Επίδομα: Έως 19/5 οι τρεις πληρωμές των 800€ για τους πληττόμενους μισθωτούς

299

Έως 19/5 ο τελευταίος κύκλος καταβολής της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ για πληττόμενους μισθωτούς για διάστημα που αφορά έως τα τέλη Απριλίου.

Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τρεις ακόμα πληρωμές οι οποίες θα συντελεστούν διαδοχικά έως και τις 19 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, για τους εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, καθώς απασχολούνται σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε πληττόμενο κλάδο, θα γίνει μία ακόμα καταβολή στις 14-15 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο, ενώ μια ακόμη είναι σε εξέλιξη. Προϋπόθεση για την επόμενη καταβολή είναι να έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις μεταξύ 8 -12 Μαΐου στην εφαρμογή του supportemployees. Ταυτόχρονα, στο σύστημα “Εργάνη” πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις και οι εργοδότες τους στο διάστημα μεταξύ, όμως, 7-10 Μαΐου. Οι επιχειρήσεις, επίσης, μπορούν να προβούν σε νέες/συμπληρωματικές δηλώσεις για τη δήλωση του μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο 2020.

Θα δοθεί η δυνατότητα να προστεθούν εργαζόμενοι σε ξεχωριστό πίνακα της δήλωσης, οι οποίοι εργάζονται στην επιχείρηση αλλά δεν εμφανίζονται στην τρέχουσα κατάσταση απασχόλησης αυτής, με προϋπόθεση να έχουν συμπεριληφθεί σε οποιοδήποτε έντυπο έχει υποβάλει ο συγκεκριμένος εργοδότης στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη” στο παρελθόν και με υποχρέωση χαρακτηρισμού των εργαζομένων ως προς την ειδική περίπτωση.