Ένοχη για πέντε κατηγορίες η Γκισλέιν Μάξγουελ, στρατολογούσε νεαρές γυναίκες για τον Επστάιν

282

Ghislaine_Maxwell-_epstein_art

Οι ένορκοι εξέτασαν έξι κατηγορίες εναντίον της κόρης του εκλιπόντα βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ – Κατηγορείται για στρατολόγηση νεαρών κοριτσιών, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του καταδικασθέντα παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019

Σε ετυμηγορία την έκτη ημέρα των διαβουλεύσεων κατέληξε το δικαστήριο όπου δικάζεται για σεξουαλική εμπορία η Γκισλέιν Μάξγουελ. Οι ένορκοι βρήκαν την 59χρονη κόρη του εκλιπόντα βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, ένοχη για πέντε από τις έξι κατηγορίες.

Οι ένορκοι εξέτασαν έξι κατηγορίες εναντίον της 59χρόνης, η οποία κατηγορείται για στρατολόγηση νεαρών κοριτσιών, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του καταδικασθέντα παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς κάλεσαν 24 μάρτυρες για να δώσουν στους ενόρκους μια εικόνα της ζωής μέσα στα σπίτια του Επστάιν

Η Γκισλέιν Μάξγουελ δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες και είπε ότι γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος για τις πράξεις του Επστάιν.

Ο Δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Άλισον Νέιθαν, διάβασε την ετυμηγορία την Τετάρτη το απόγευμα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν μετά από συζήτηση των ενόρκων για περίπου πέντε ημέρες. Την έκριναν ένοχη για πέντε από τις κατηγορίες εναντίον της, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκου, η οποία επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών.

Καθώς τα κρούσματα Covid αυξήθηκαν στη Νέα Υόρκη λόγω της παραλλαγής όμικρον, ο Νέιθαν εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι άρρωστοι ένορκοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κακοδικία.

Η ετυμηγορία ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Νέιθαν είπε στους ενόρκους ότι εάν δεν καταλήξουν σε ετυμηγορία, δεν θα είχαν πλέον άδεια την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις συζητήσεις και ίσως χρειαστεί να εργαστούν την Πρωτοχρονιά.

Η Μάξγουελ δεν φάνηκε να έχει καμία αντίδραση στην ετυμηγορία. Δεν ορίστηκε ημερομηνία καταδίκης για την 59χρονη, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ξεχωριστή δίκη για τις κατηγορίες ψευδορκίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα