Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

197

Έκτακτη σύσκεψη για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας συγκαλεί τη Δευτέρα το μεσημέρι η  Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων με την συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και των  ηλεκτροπαραγωγών.

Στόχος της συνάντησης είναι να μελετηθεί η αντοχή του συστήματος ενόψει του δύσκολου χειμώνα, που ανεξάρτητα από την ένταση που μπορεί να έχουν τα καιρικά φαινόμενα, επισκιάζουν η ενεργειακή κρίση και οι ισχυρές πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την κλιμάκωση των διεθνών τιμών.

Πρόσθετη ανησυχία γεννά η ανταπόκριση της ΔΕΗ και των λιγνιτικών της μονάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση ενημέρωσε πρόσφατα το υπουργείο και την ΡΑΕ για προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις προμήθειες λιγνίτη. Συγκεκριμένα η μονάδα της Μελίτη συνεχίζει να παρουσιάζει δυσκολίες καθώς τροφοδοτείται από ιδιώτη προμηθευτή ενώ κατά πληροφορίες προβλήματα με προμήθειες καυσίμου αλλά και προσωπικό παρατηρούνται και στη Μεγαλόπολη 4.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr