Δύο φορές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022, είπε ο Μητσοτάκης στο Mega

268

mitsotakis-synenteuksi55

Απέκλεισε νέο lockdown – Τόνισε ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολιασμού – Είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συναντά «τείχος άρνησης» από σκληρές μειοψηφίες -Πολύ δύσκολη η εφαρμογή εισόδου με τεστ στις εκκλησίες – Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022 – Η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική – «Στρατηγική ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης

Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Μέγκα», ενώ επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι από την στιγμή που υπάρχει η επιλογή του εμβολίου, δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την μη επιβολή υποχρέωση τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, μίλησε για προσπάθεια «πολιτικοποίησης» της υπόθεσης, για να προσθέσει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα αποδεικνυόταν πρακτικά ανεφάρμοστο.

«Έχουμε περισσότερα κρούσματα, διότι κάνουμε τεστ σε αριθμό – ρεκόρ», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση του Νίκου Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από το εξάμηνο.

Σε σχέση με την πρόταση Τσίπρα για είσοδο με πιστοποιητικό ή τεστ  στις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την υπόθεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο, ενώ θα ετίθετο ζήτημα και για τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως φάνηκε και από τους υγειονομικούς, έχει όρια , καθώς έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «τείχος άρνησης» που υψώνεται από μειοψηφίες.

Τι θα πει επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής; αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την γνωστή πρόταση Τσίπρα , προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να εμπλέκονται από τα κόμματα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα