Δημόσιοι υπάλληλοι: Αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα – Τι αλλάζει

199

epidomata-karta

Οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Αυξήσεις κατά 70 ευρώ τον μήνα στους μικτούς βασικούς τους μισθούς θα λάβουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 περίπου 663.000 υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, καθώς θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του ν. 5045/2023 για τις αλλαγές στα μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ, δηλαδή περίπου ένας μισθός ετησίως για όσους λαμβάνουν τον εισαγωγικό.

Αυξάνεται επίσης η οικογενειακή παροχή από 50 έως 70 ευρώ τον μήνα. Αυξάνεται επίσης το επίδομα θέσης ευθύνης, ένα επίδομα που παίρνουν πάνω από 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κατά 30%.

Θα αυξηθεί επίσης κατά 15 ευρώ το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Επίσης θα αυξηθούν τα μισθολογικά κλιμάκια των μελών ΔΕΠ και οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 7/10/2022.

Τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο ενεργοποιεί η εγκύκλιος του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά με την οποία παρέχονται οδηγίες για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας όλων των πολιτικών υπαλλήλων, αλλά και των ενστόλων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, των δικαστών, των πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων κραιτκών λειτουργών που αμείβονται βάσει ειδικών μισθολογίων.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει σύμφωνα με την Εγκύκλιο, πατώντας ΕΔΩ.