Δημήτρης Λιγνάδης : Ο Κούγιας καταθέτει αναφορά κατά της ανακρίτριας

125

kougias_alexis

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε την κατάθεση αναφοράς-καταγγελίας κατά της ανακρίτριας της υπόθεσης Λιγνάδη – Υποστηρίζει ότι παρέβη το καθήκον της και βρίσκεται σε συνεργασία «με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους της»


Στην Αεροπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών θα βρεθεί αύριο ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας, που θα καταθέσει αναφορά-καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι θα θέσει υπ’ όψιν της δικαστύ στοιχεία που θα αποδεικνύουν «παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζει ότι ο ένας εκ των δύο μηνυτών, με νέα κατάθεσή του «αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως, αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια, διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η ανακρίτρια παρέβη το καθήκον της και αντί να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του κ. Λιγνάδη, «καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη»

Ο κ. Κούγιας ασκεί κριτική κατά των χειρισμών της ανακρίτριας στη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ την εγκαλεί ότι «δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων».

Επίσης, σημειώνει ότι «αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα – δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».

Πηγή: protothema.gr