Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα: Εκτός τελικού Eurovision – Αποθεώθηκε και προκρίθηκε η Κύπρος

304

Δεν τα κατάφερε η Ελλάδα: Εκτός τελικού Eurovision – Αποθεώθηκε και προκρίθηκε η Κύπρος

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 8η θέση του ημιτελικού της Eurovision με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα.

Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Ο εκπρόσωπός μας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η εμφάνιση της Ελλάδας

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Andrew Lambrou με το κομμάτι του «Break a Broken Heart» πέρασε στον τελικό καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει ανέβει πολύ και αναμένεται να διεκδικήσει μία καλή θέση και το Σάββατο.

Φορώντας total black σύνολο και ξυπόλυτος πάνω στη σκηνή, ο 24χρονος εκπρόσωπος της Κύπρου εντυπωσίασε με τις φωνητικές του δυνατότητες και το dramatic στυλ του. Mε αυτά τα δύο «δυνατά» του σημεία, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους Ευρωπαίους ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (13/5).

Η εμφάνιση της Κύπρου

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον Β’ Ημιτελικό από τις 16 που εμφανίστηκαν στη σκηνή του Liverpool Arena απόψε είναι οι εξής:

 1. Αλβανία
 2. Κύπρος
 3. Εσθονία
 4. Βέλγιο
 5. Αυστρία
 6. Λιθουανία
 7. Πολωνία
 8. Αυστραλία
 9. Αρμενία
 10. Σλοβενία

Να θυμίσουμε ότι στον Α’ Ημιτελικό, οι χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι οι εξής:

 1. Κροατία
 2. Μολδαβία
 3. Ελβετία
 4. Φινλανδία
 5. Τσεχία
 6. Ισραήλ
 7. Πορτογαλία
 8. Σουηδία
 9. Σερβία
 10. Νορβηγία