Daily Mail: «Φύγατε από τη Βρετανία για να γίνετε royal Καρντάσιανς»

633

Νέα επίθεση στους Σάσεξ κάνει ο συντάκτης της Daily Mail Πιρς Μόργκαν όμως, αυτή την φορά, στον πρίγκιπα Χάρι και την συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που έδωσε προχθές το βράδυ.

Ο Πιρσ Μόργκαν, ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας, ξαναχτυπά και τα λέει έξω από τα δόντια στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτή τη φορά, την οργή του Μόργκαν προκάλεσε η ομιλία που έδωσε πριν λίγες μέρες ο Δούκας του Σάσεξ, Χάρι εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν στο Megxit.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Άσε τα κροκοδείλια δάκρυα Χάρι, δεν ήσουν υποχρεωμένος να παραιτηθείς. Επέλεξες να εγκαταλείψεις τη Βασίλισσα, τη μοναρχία, τις στρατιωτικές σου οργανώσεις και τη χώρα σου… για να γίνεις ένας royal Καρντάσιαν και να κάνεις τη Μέγκαν χαρούμενη. Ο πρίγκιπας Χάρι είναι λυπημένος. Θέλει όλοι να μάθουμε ότι νιώθει μεγάλη θλίψη. Η αιτία της θλίψης του είναι ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη βασιλική οικογένεια για να πάνε να ζήσουν στην Βόρεια Αμερική και να γίνουν διασημότητες πλήρους απασχόλησης.

Εμείς τα εκφοβιστικά και ρατσιστικά ΜΜΕ φταίμε για την παραίτηση; Εμείς οι αδιάντροποι που αρνηθήκαμε να τους αφήσουμε να μας κάνουν μάθημα για το περιβάλλον και παράλληλα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροπλάνα σαν ταξί. Και είχαμε το θράσος να υπονοήσουμε πως το αξίας 500.000 δολαρίων baby shower της Μέγκαν Μαρκλ στην Νέα Υόρκη ήταν ακατάλληλο, την ίδια εβδομάδα που το ζευγάρι μας προέτρεπε μέσω Twitter να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στους φτωχούς.

Α, και τολμήσαμε να προτείνουμε πως από τη στιγμή που σκοπεύεις να βάλεις τους φορολογούμενους να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια δολάρια που χρειάστηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού σου, πιθανώς δεν θα ήταν καλή ιδέα να κρύβεις φωτογραφίες και λεπτομέρειες σχετικά με την γέννηση του γιου σου ή να απαγορεύσεις από το κοινό να σε τραβήξει φωτογραφίες μέσα στο Γουίμπλεντον.

Ναι, τα «εκφοβιστικά» ΜΜΕ τους φέρθηκαν φρικιαστικά και όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ έχει μαύρη μητέρα – παρά το γεγονός πως όλοι μας για 18 μήνες δεν σταματήσαμε να λέμε πόσο υπέροχο ήταν που θα έχουμε μια διφυλετική γυναίκα στη βασιλική οικογένεια. Έτσι, εξ ονόματος των αηδιαστικών βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ειλικρινά και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι υποβάλαμε αυτά τα δύο πλούσια και προνομιούχα δημόσια πρόσωπα σε κάθε είδους λογοδοσία.

Ναι, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και πλέον το ζευγάρι μπορεί να επιλέξει φίλους – δημοσιογράφους για να καλύπτουν τη ζωή τους.

Φυσικά, θα μπορούσαμε να δούμε όλα αυτά υπό άλλο πρίσμα. Θα μπορούσε απλώς να ισχύει ότι η Μέγκαν και ο Χάρι είναι ένα ζευγάρι κακομαθημένων υποκριτών που αποφάσισαν να εκβιάσουν την βασίλισσα Ελισάβετ και την μοναρχία ζητώντας λύτρα, ώστε να έχουν και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο αλλά η μπλόφα τους δεν έπιασε.

Ο πρίγκιπας Χάρι το παραδέχτηκε χθες όταν είπε: «Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές μου οργανώσεις αλλά χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν εφικτό».

Όχι δεν ήταν. Η βασίλισσα, παρόλα τα ζεστά της λόγια στη δήλωσή της, δεν συμπεριέλαβε τίποτα από αυτά, επειδή γνώριζε ότι το παράλογο σενάριο «μισό μέσα, μισό έξω» δεν ήταν εφικτό. Δεν μπορείς να είσαι ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας και να ζεις στη Βόρεια Αμερική.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς απαιτούσαν ο Χάρι και ο Μέγκαν με το εκρηκτικό μανιφέστο που δημοσίευσαν πριν από δύο εβδομάδες, λέγοντας στη βασίλισσα – μέσω social media – πώς θα «έσερναν» τον θεσμό που υπηρέτησε τόσο υπέροχα σε μια νέα προοδευτική εποχή.

Προς στιγμήν φοβήθηκα πως η βασίλισσα Ελισάβετ, θα υπέκυπτε στο εξωφρενικό τελεσίγραφο. Αλλά όχι. Αντ’ αυτού, η αυτού μεγαλειότητα το απέρριψε.

Είπε πως θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά εάν το έκαναν, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τους τίτλους τους, να διατηρήσουν τις επίσημες θέσεις τους ή να έχουν κάποια δημόσια χρηματοδότηση για να τους στηρίζει.

Έχετε περάσει όλη την έγγαμη ζωή κλαψουρίζοντας για τα πάντα και για όλους, και σχεδιάζοντας τη μεγάλη σας έξοδο.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε στην ομιλία του ότι: «Μόλις παντρευτήκαμε με την Μέγκαν, ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι, ήμασταν γεμάτοι ελπίδα και ήμασταν εδώ για να υπηρετήσουμε». Και στη συνέχεια είπε ότι η απόφασή τους να αποχωρήσουν προέκυψε μετά από «μήνες συζητήσεων».

Όχι, δεν είμαι ο καλύτερος μαθηματικός του κόσμου, αλλά παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2018 και είναι Ιανουάριος του 2020. Επομένως, μιλάμε για μία περίοδο 18 μηνών στην οποία το ζευγάρι ανυπομονούσε να υπηρετήσει την βασίλισσα αλλά και να παραιτηθεί.

Και για αρκετούς από αυτούς τους μήνες, σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν την βασιλική οικογένεια. Κάτι που γεννά το ερώτημα: Πόσα ακριβώς δευτερόλεπτα στην πραγματικότητα ήταν ενθουσιασμένοι για να υπηρετήσουν προτού αποσυρθούν;».