Χιθ Λέτζερ: Νέες λεπτομέρειες για τον θάνατο του ηθοποιού – Οι αποκαλύψεις του σκηνοθέτη Στίβεν Γκάγκαν

108

heath_ledgerTι βρισκόταν δίπλα στον ηθοποιό τη μοιραία νύχτα

Ο Χιθ Λέτζερ πέθανε το 2008, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές αποκαλύψεις για τον θάνατό του και όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ του «The Dark Knight» πέθανε από τυχαία υπερβολική δόση παυσίπονων, αγχολυτικών και υπνωτικών χαπιών και ο σκηνοθέτης Στίβεν Γκάγκαν ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ο Αυστραλός ηθοποιός είχε άλλες φιλοδοξίες εκείνη την εποχή. Ο Γκάγκαν είναι περισσότερο γνωστός για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του πολιτικού θρίλερ «Syriana» του 2005 και κέρδισε επίσης το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το σενάριο της ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ το 2000, «Traffic».

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast «Developmental Hell», ένα spin-off της εκπομπής «Revisionist History» του Μάλκολμ Γκλάντγουελ, ο Γκάγκαν είπε ότι είχε μια ιδέα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να μετατρέψει το βιβλίο του Γκλάντγουελ, «Blink: The Power of Thinking Without Thinking» σε μια ταινία.

Αρχικά ο Γκλάντγουελ και ο Γκάγκαν είχαν σκεφτεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τελικά κατέληξαν όμως πως ο Λέτζερ θα ήταν καλύτερος για τον ρόλο. Μετά τον τραγικό θάνατο του ηθοποιού του «Brokeback Mountain», ο Γκάγκαν αποκάλυψε πως έλαβε μια κλήση από τον πατέρα του Λέτζερ, γνωστοποιώντας τα δυσάρεστα νέα.

«Δίπλα στο άψυχο σώμα στο κρεβάτι ήταν το σενάριό μας και το βιβλίο ήταν στο κομοδίνο», είπε ο Γκάγκαν ότι του εκμυστεύτηκε ο πατέρας του 28χρονου ηθοποιού.

«Νομίζω ότι ο αριθμός μου ήταν γραμμένος στο σενάριο. Αυτοί οι άνθρωποι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν σοκαρισμένοι και κάλεσαν αυτόν τον αριθμό και δεν ξέρω γιατί».