Αποκλειστική συνέντευξη της Αγγελικής Σωτήρη- Η Brand Manager της EMC αλλάζει το μέλλον στα beauty products

της Ελευθερίας Καραμπίνη

1543

Η Αγγελική Σωτήρη… ήρθε για να μείνει..Ένα νέο κορίτσι με φρέσκες ιδέες επάνω στο χώρο της ομορφιάς μας αποκαλύπτει τα μυστικά της.

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς.

Α.Σ.  Ονομάζομαι Αγγελική Σωτήρη. Είχα τη χαρά να αποφοιτήσω από την Eλληνογαλλική σχολή Jeanne D’Arc και να σπουδάσω Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λόγω της αγάπης μου για την Χημεία και την Κοσμετολογία, έχω παρακολουθήσει επιπλέον σεμινάρια πάνω σε ζητήματα Ιατρικής Χημείας, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Προϊόντων, Κοσμετολογίας και ‘Πράσινης’ Χημείας. Παράλληλα είμαι Πιστοποιημένη Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων HACCP (ISO 22000)

Πως αποφασίσατε να γίνετε χημικός;

Α.Σ.  Χημεία δεν είναι μόνο κάτι το φτιαχτό και ψεύτικο, το ίδιο το σώμα μας υπόκειται σε χημικές αντιδράσεις και διεργασίες και αυτό είναι συναρπαστικό Ο τομέας της Χημείας λοιπόν με εντυπωσίασε καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες του φυσικού κόσμου και τη σύνδεσή του με τον άνθρωπο. Αυτός είναι και ο σκοπός μου ως Χημικού.

Δώστε μας ένα σύντομο εταιρικό προφίλ της EMC . Πότε και πώς ξεκίνησε;

Α.Σ.  Η EMC clima skin care ξεκίνησε το 2017. Έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης με βάση τις κλιματολογικές αλλαγές, πράγμα που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Δηλαδή κάθε προϊόν λαμβάνει υπόψιν του -εκτός από τον τύπο δέρματος- και τις κλιματικές συνθήκες στο οποίο ζει και αναπνέει το δέρμα.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με την βιομηχανία της ομορφιάς;

Α.Σ. Ως γυναίκα δίνω μεγάλη σπουδαιότητα στο χρόνο που αφιερώνουμε για τον εαυτό μας και στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Επειδή δε με κάλυπτε ακριβώς κάποιο προϊόν στην αγορά, αποφάσισα να το δημιουργήσω η ίδια, έτσι λοιπόν προέκυψε η EMC CLIMA SKIN CARE.

Ποιά υπήρξαν τα σημαντικότερα ορόσημα μέχρι στιγμής;

Α.Σ. Το πρώτο ήταν όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι κλιματικές συνθήκες στην εμφάνιση του δέρματος μας. Το δέρμα μας δεν ζει μέσα σε μία γυάλα, αλλά αλληλεπιδρά με το κλίμα και τα φυσικά στοιχεία. Το δεύτερο ήταν όταν ανακαλύψαμε μετά από έρευνα τη μυστική φόρμουλα για να δημιουργήσουμε τη βάση των κρεμών μας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο φυσικά συστατικά. Και το τρίτο ορόσημο για μένα ήταν όταν βρισκόμουν στο εργαστήριο και παρακολούθησα την πρώτη μας σειρά περιποίησης να ‘γεννιέται’.

Ποιο είναι το πλάνο σας για το μέλλον όσον αφορά την εταιρεία σας και την ανάπτυξή της;

Α.Σ. Ο στόχος μας είναι να λανσάρουμε την ολοκληρωμένη σειρά και για τα 5 κλίματα καθώς αυτήν την στιγμή έχουμε λανσάρει τη σειρά για το Μεσογειακό. Σκοπός μας είναι όλες οι γυναίκες να μπορούν να χρησιμοποιούν ακριβώς αυτό που χρειάζονται με εξειδικευμένα προϊόντα τόσο για το δέρμα τους όσο και για τη χώρα στην οποία ζουν.

Τι διαφορετικό προσφέρει η δική σας εταιρεία καλλυντικών από τις άλλες;

Α.Σ. Η EMC clima skin care παρέχει βελτιστοποιημένα προϊόντα με βάση το κλίμα και τον τύπο δέρματος και όλα αυτά, με 100% φυσικά προϊόντα: χωρίς PARABENS, χωρίς Mineral Oils, χωρίς GMO, χωρίς PEG και χωρίς συνθετικά χρώματα. Είναι δερματολογικά και μικροβιολογικά ελεγμένα, ενώ σε κανένα στάδιο δεν γίνονται πειράματα σε ζώα.

Έχετε όνειρα για διεθνή καριέρα με μια ελληνική εταιρεία σε μια αγορά σκληρού ανταγωνισμού. Πώς προτίθεστε να τα πραγματοποιήσετε;

Α.Σ. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, όμως μου δίνει μεγάλη δύναμη το ενδιαφέρον των γυναικών και το πώς από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο όνειρο μας, επιβεβαιώνοντας κάθε μέρα ότι αυτή η σειρά ‘δουλεύει’. Αυτό μας λένε και αυτό μετράει πάνω από όλα.

Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

Α.Σ. Η επόμενη κίνηση της EMC clima skin care είναι η δημιουργία αντηλιακών και ενός προϊόντος περιποίησης ειδικά για άντρες πάντα με τα ίδια χαρακτηριστικά: ‘κλίμα-δέρμα-κρέμα΄

Πως μπορούμε να προμηθευτούμε τα προϊόντα σας;

Α.Σ. Από το website μας www.emcskincare.com

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του Layout;

Α.Σ. Lay your dreams out clearly and follow them through. 

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Αγγελική Σωτήρη που μου παραχώρησε τη συνέντευξη για το Layout.gr