Αποκλειστική Συνέντευξη με τη Σπυριδούλα Ρόκομου στον Horizon 96.5 fm και στο Lay-out.gr

49

 

Μίλησε μας λίγο για εσένα.

Σ.Ρ.Από όσα ξέρετε και από την εκπομπή, είμαι 21. Είμαι μικρούλα ακόμη, σπουδάζω στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και δύο χρόνια ασχολούμαι με το modeling. Ήταν το όνειρο μου από πιτσιρίκα που ήμουν και φέτος έκανα και τη δοκιμή να πάω σε ένα reality μόδας, το My Style Rocks και το έκανα.

 

Εάν δεν κάνω λάθος έχεις γεννηθεί στο Βελιγράδι.

Σ.Ρ. Ναι, ναι, ναι.

 

Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι σε ενδιαφέρει η μόδα και ότι θέλεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Σ.Ρ. Από πρώτη δημοτικού, δευτέρα, έξι εφτά χρόνων δηλαδή. Ήταν τότε που όλα τα παιδάκια τα έντυναν οι γονείς τους, εγώ προσπαθούσα να ντύνομαι μόνη μου. Ήθελα πάρα πολύ να πηγαίνω για ψώνια. Έπαιρνα συνέχεια αξεσουάρ, μπορεί να μη τα φορούσα έξω, γιατί ήταν εκκεντρικά. Δε μπορούσα να πηγαίνω με βραχιόλια και δαχτυλίδια φούξια στο σχολείο. Και καθόμουν και στολιζόμουν, τα φορούσα στο σπίτι μπροστά στο καθρέφτη. Μου άρεσε πάρα πολύ.

 

Όταν με το καλό τελειώσεις τη σχολή σου, θα ήθελες να ασχοληθείς με αυτό?

Σ.Ρ. Ναι, θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό στη ψυχολογία και να ανοίξω ένα γραφείο ψυχολογίας.

 

Θα ήθελες δηλαδή να συνδυάσεις και τα δύο και ψυχολογία και modeling?

Σ.Ρ. Εάν γινεται, ναι φυσικά. Και τα δύο μου αρέσουν. Και η ψυχολογία και το modeling.

 

Νομίζω ότι έχεις όλο το χρόνο. Είσαι νέο κορίτσι, πολύ μικρή, μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο. Είσαι και πάρα πολύ όμορφη. Και σε αδικεί ο φακός.

Σ.Ρ. Ναι μου το λένε πολύ συχνά αυτό.

 

Και στο φακό βγαίνεις πάρα πολύ όμορφη και στις φωτογραφίες και στη τηλεόραση που σε βλέπαμε, αλλά από κοντά πραγματικά είσαι πανέμορφη.

Σ.Ρ. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σημείο επάνω σου;

Σ.Ρ. Σε χαρακτηριστικά;

 

Ναι, ναι εμφανισιακά.

Σ.Ρ. Πιστεύω τα μάτια μου. Και επειδή φοράνε πάρα πολλά κορίτσια φακούς επαφής όταν με βλέπουν με ρωτάνε εάν είναι ψεύτικα ή γιατί φοράω φακούς. Και απαντάω ότι όχι, δεν είναι ψεύτικα. Είναι τα δικά μου,

 

Η μαμά ή ο μπαμπάς έχουν τετοια μάτια;

Σ.Ρ. Κανένας από τους δύο.

 

Γιαγιά-Παππούς;

Ναι, είναι ο παππούς από τη μια πλευρά και θείοι και θείες από την άλλη.

 

Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο reality μόδας του Σκάι My style Rocks;

Σ.Ρ. Το έβλεπα πέρυσι και μου άρεσε. Λέω γιατί να μη πειραματιστώ, γιατί να μη μάθω μέσα από αυτό και έτσι σκέφτηκα να το κάνω. Είχα λίγο χρόνο και σκέφτηκα ” ας μπω, ας δηλώσω συμμετοχή”.

 

Άρα θεωρείς ότι πήρες πραγματα από το My Style Rocks;

Σ.Ρ. Ναι, έμαθα πάρα πολλά σιγουρα. Γνώρισα πάρα πολύ κόσμο, με τα κορίτσια πέρασα ωραία, είχε πλάκα. Και στα backstage ηταν ωραία. Μου άρεσε πολύ.

 

Είχε αυτή τη κούραση που βλέπουμε;

Σ.Ρ. Εντάξει, όλες οι δουλειές έχουν κούραση και σίγουρα τα γυρίσματα ήταν πολύωρα. Ναι, κουραζόμασταν. Ψωνίζαμε κιόλας.

 

Πώς συνδυάζατε και γυρίσματα και να πηγαίνετε και για ψώνια;

Σ.Ρ.Ήταν δύσκολο.

 

Τι κάνατε σε αυτή τη περίπτωση;

Σ.Ρ. Σε αυτή τη περίπτωση, κάνεις το σταυρό σου αρχικά. Ανοίγεις ντουλάπες, τα βγάζεις όλα τα ρούχα έξω, τρέχεις στα μαγαζιά εάν προλαβαίνεις και εάν είναι ανοιχτά. Θυμάμαι, ότι συναντιόμασταν με τα κορίτσια στο κέντρο, στα μαγαζιά και είμασταν σαν τις παλαβές. Λέγαμε” Εσύ πήγες εκεί, έχει τίποτα εκεί; Όχι, όχι μη πας δεν έχει κάτι, δεν θα βρεις κάτι…” Σαν τις τρελές είμασταν…

 

Δηλαδή πας στην εκπομπή, κάνεις το γύρισμα, τελειώνεις 2 τη νύχτα…

Σ.Ρ.Αν τελειώσεις τέτοια ώρα θα τα βρεις από το σπίτι σου μετά.

 

Και πως ξυπνάτε το πρωί;

Σ.Ρ. Ααααα ξυπνάμε ξυπνάμε. Ξυπνούσαμε αναγκαστικά.

 

Και πόσες ώρες έχεις ύστερα για να ξανά πας πισω στο studio;

Σ.Ρ. Δεν έχεις πολλές ώρες, γι’αυτό πρέπει να προλάβεις να πας για ψώνια μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά.

 

Δηλαδή πόσες ώρες κρατούσε περίπου ένα γύρισμα;

Σ.Ρ. Κρατούσε αρκετές ώρες, δηλαδή, μπορεί και όλη ήμερα. Στην αρχή ειδικά μπορεί και όλη ημέρα. Αλλά εντάξει ήταν ενδιαφέρον, ήταν ωραίο.

 

Ήσουν και στο στοιχείο σου, μέσα στη μόδα.

Σ.Ρ. Ήταν ένα παιχνίδι, οπότε το βλέπεις και σαν παιχνίδι.

 

Σπυριδούλα πιστεύεις ότι όντως αποτελεί το συγκεκριμένο reality πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες;

Σ.Ρ. Ναι γιατί οι γυναίκες, γενικά ο κόσμος, η καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη για το κόσμο και δεν ντύνονται οι άνθρωποι, οπότε μια γυναίκα έξω δεν θα δει ωραία ντυσίματα. Σπάνια θα δεις κάποιον που έχει ντυθεί πολύ ωραία γιατί δεν έχει χρόνο ο άλλος να ντυθεί. Οπότε μέσα από την εκπομπή, βλέπει προτάσεις, βλέπει νέα πραγματα, μπορεί να πει ”αχ έχω αυτό το φόρεμα εδώ και δέκα χρόνια και δεν το φοράω, πως μπορώ να το φορέσω τώρα και να είναι ωραίο και να είναι μοδάτο; ” Γιατί να αφήνουμε ρούχα π.χ.στη ντουλάπα μας χρόνια και να μη τα χρησιμοποιούμε;

 

Πολλές φορές όμως τα concept που λέγατε ”ξέφευγαν ” από τη πραγματικότητα πχ. στο concept του Ασκοτ θα ντυθώ με αυτό το τρόπο ή στο Μιλάνο;

Σ.Ρ. Ναι, έφευγε από τη πραγματικότητα.

 

Προς το τέλος του παιχνιδιού όμως άλλαξε αυτό και τα κορίτσια χρησιμοποιούσαν concept που της τοποθετούσαν στην Ελλάδα σε βραδινή έξοδο για ποτό.

Σ.Ρ. Κάποια στιγμη ξεμένεις από ιδέες, δεν γίνεται.

 

Είχατε concept που είσαστε συνεχώς για ποτό, φαγητό, σε γάμους, βαφτίσεις.

Σ.Ρ. Σε πόσα πράγματα να πας; Δεν έχεις και πολλές επιλογες. Δηλαδή λες να φτάσω τους 5 μήνες (στο παιχνίδι) και έχεις πάει παντού. Μετά τι άλλο να κάνεις;

 

Δηλαδή θέλει πολύ φαντασία…

Σ.Ρ. Ναι ναι θέλει πολύ φαντασία. Πολλές φορές ντυνόμασταν και εκείνη την ώρα να βρίσκαμε το concept. Να είχαμε άλλο concept στο μυαλό μας και όταν βλέπαμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη αν λέγαμε ” Μήπως είναι καλύτερα να πάω εκεί;” Δηλαδή είχε τύχει με κορίτσια που το λέγαμε.

 

Το θέμα το δίνεται στη παραγωγή;

Σ.Ρ. Ναι, ναι το δίνουμε. Και εάν το αλλάξουμε είναι πολύ μικρή η παραλλαγή. Και το δίνουμε νωρίτερα.

 

Βγάζατε και τα τραγούδια σας;

Σ.Ρ. Είχαμε βοήθεια βέβαια και από τον κύριο Ηλία, ο οποίος ήταν στον ήχο, σίγουρα μας βοηθούσε πάρα πολύ. Του λέγαμε “Eάν θέλουμε να πάμε εκεί τι τραγουδι να επιλέξουμε” Και μας έβρισκε και εκείνος κάποιο. Είχαμε βοήθεια και μας καθοδηγούσε. Θέλεις αυτό; Θέλεις εκείνο; Είχαμε μια καθοδήγηση. Σε ότι τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί.

 

Πιστεύεις ότι οι γυναίκες όταν βγαίνουμε έξω, έχουμε πάντα στο μυαλό μας concept;

Σ.Ρ. Όχι.

 

Τώρα που έχεις βγει από το παιχνίδι και έχεις ζήσει όλη αυτή την εμπειρία με τα concept, του πως να ντύνεσαι, θεωρείς ότι ακόμη και τώρα που βγαίνεις έξω και για καφέ ακόμη να σκεφτείς ότι πχ. “αυτό δεν μπορώ να το βάλω τώρα που θα πάω για καφέ”.

Σ.Ρ. Προσέχω περισσοτερο το ντύσιμό μου, το προσέχω πολύ περισσότερο. Δηλαδή όταν θα βγω δεν θα πάρω ότι βρω μπροστά μου και θα πω πάω για καφέ. Θα δω τι ταιριάζει, θα κάνω styling κλπ. Τόσες πληροφορίες, τόσες συμβουλές…έμειναν.

 

Εσύ πόσο καιρό έμεινες στο παιχνίδι;

Σ.Ρ. Τρεις με τέσσερις εβδομάδες περίπου.

 

Θα έμπαινες ξανά;

Σ.Ρ. Δεν νομίζω.

 

Γιατί;

Σ.Ρ. Γιατί σαν εμπειρία το έζησα, δεν θα ξανά έμπαινα. Όχι ότι δεν θα μου άρεσε ούτε και βέβαια ότι δεν παροτρύνω και άλλα άτομα να πάνε, όποιος θέλει να πάει. Γενικά σε reality δεν νομίζω να πήγαινα ξανά. Δεν αποκλείω τίποτα όμως.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για την Φωτεινή Τράκα, τη νικήτρια του παιχνιδιού;

Σ.Ρ. Με τη Φωτεινή δεν είχαμε πολύ στενές επαφές στο παιχνίδι,να πω την αλήθεια, εντάξει τυπικές. Δεν έκανα πάρα πολύ παρέα μαζί της, σίγουρα τη συμπαθώ. Πιστεύω το άξιζε, της το έχω πει κιόλας. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τη νοοτροπία της στο ντύσιμο, σίγουρα γιατί είναι πολύ εξεζητημένο. Έχει τις γνώσεις, έχει κάνει τις σπουδές εάν δεν κάνω λάθος. Οπότε ναι το άξιζε γιατί έκανε κάτι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω αυτό το ντύσιμο, σίγουρα. Αλλά ναι γι’αυτό που κάνει το άξιζε, ναι.

 

Δεν θα έβγαινες δηλαδή εσύ έτσι έξω ντυμένη με τα ποιο περίεργα ντυσίματα και look της;

Σ.Ρ. Όχι, όχι. Γενικά δεν μπορώ να είμαι σε έναν χώρο και να είμαι τόσο εκκεντρική. Δηλαδή να φαίνομαι τόσο πολύ. Πιστεύω ότι εάν ντυνόμουν έτσι θα φαινόμουν. Το ντύσιμο της Φωτεινής είναι αυτό που θα δεις σε περιοδικά.

 

Η Φωτεινή έχει έρθει πολύ κοντά με κορίτσια;

Σ.Ρ. Ήρθε με κορίτσια κοντά, απλά εγώ έκατσα λίγο καιρό. Η Φωτεινή ήταν και πολύ αφοσιωμένη στο στόχο της. Μπήκε στο παιχνίδι για ένα στόχο, για ένα σκοπό και τον πέτυχε. Λογικά θα το είδε και σαν δουλειά. Δεν το είδε σαν και εμένα που λέω “πάω σε ένα παιχνίδι να δοκιμάσω”. Είναι και διαφορετικός ο λόγος που μπήκε στο παιχνίδι.

 

Και τα ντυσίματα της ήταν δύσκολα. Μήπως η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να το δεχτεί αυτά το look της Φωτεινής; Στην Αγγλία για παράδειγμα μπορεί να τα δεις.

Σ.Ρ. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να υποστηριχτούν. Αλλά η Φωτεινή είναι η Φωτεινή. Τα ρούχα της είναι εκείνη.

 

Πιστεύεις ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, σε συγκεκριμένο target group ή γενικά π.χ. από μία κοπέλα 12-13 ετών που ξεκινάνε να βλέπουν τέτοιου είδους εκπομπές μέχρι 80-90 ετών;

Σ.Ρ. Ναι, μέχρι 80-90. Είναι για όλες τις γυναίκες και για τους άντρες. Είναι για όλες τις γυναίκες γιατί πιστεύω ότι το στυλ δεν έχει ηλικία. Και η γυναίκα δεν παύει να είναι γυναίκα ποτέ. Και στα 80 της θέλει να φορέσει κάτι ωραίο, θέλει να ψωνίσει κάτι ωραίο, όποτε απευθύνεται σε όλες. Γιατί όταν μια γυναίκα ντύνεται και νιώθει ωραία, νιώθει αυτομάτως όμορφη και αυτή. Οπότε γιατί να το χάσει αυτό το προτέρημα που έχει η γυναίκα στο να ντυθεί και να φτιαχτεί, σε όποια ηλικία και να είναι; Και όταν νιώθεις όμορφη, ύστερα αυτό βγαίνει και προς τα έξω.

 

Μου θυμίζεις πάρα πολύ τη Τάνια Κοφινιώτη, αυτή τη γλυκύτητα και τη θετική ενέργεια τη βγάζετε και οι δύο προς τα έξω.

Σ.Ρ. Πιστεύω ότι εγώ και η Τάνια μπορεί και μην τσαντιζόμαστε και ποτέ.

 

Έχεις νευριάσει ποτέ στη ζωή σου;

Σ.Ρ. Εντάξει νευριάζω, νευριάζω όμως για σοβαρά πράγματα. Τώρα σε ένα παιχνίδι και όταν είναι ένας ανθρωπος απέναντι μου που έχει γνώσεις όπως ο κύριος Κουδουνάρης αλλά και ο οποιοσδήποτε από τους κριτές τι θα του πω εγώ; Όχι, έχεις άδικο, το έχω βάλει σωστά; Δηλαδή θα φαινόταν και κάπως χαζό. Όταν ο άλλος έχει τη γνώση θα με μάθει εκείνος.

Πιστεύεις ότι υπήρξε ‘σκληρή’ κριτική με τις επιλογές των look;

Σ.Ρ. Ε λογικά δεν τους άρεσε γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα σχόλια. Κάποια με πείραξαν, ειδικά τη πρώτη ημέρα είχα στενοχωρηθεί πάρα πολύ.

 

Η πρώτη ημέρα ήταν που φορούσες το λουλουδένιο μπλουζάκι;

Σ.Ρ. Ναι, ναι, ναι.(γέλια). Τη πρώτη ημέρα στεναχωρήθηκα και πήγα να κλάψω αλλά λίγο το έσωσα, αλλά μετά κατάλαβα οτι θα ειπωθούν και πράγματα γιατί πρέπει να γίνει και πλάκα.

 

Ο κυριος Αργυρόπουλος γενικά σχολιάζει με το γάντι. Τα λέει με τρόπο.

Σ.Ρ. Ναι,ναι. Δεν μας έθιξαν ποτέ, Εμένα προσωπικά δεν με έθιξαν ποτέ, Δεν είπαν κάτι ούτε για τη προσωπικότητα μας, κανένας απο τους κριτές. Μόνο για τα ρούχα, οπότε δεν θα πάρουμε κάτι προσωπικά.

 

Εμένα μου άρεσε και αυτό το look που είχες κάνει τότε στο πρώτο επεισόδιο. Σορτσάκι τζιν, καλτσακι , πεδιλάκι.

Σ.Ρ. Όχι τώρα δεν θα το φορούσα.

 

Το καλτσάκι και το πεδιλάκι είναι για εμένα υπέρβαση.

Σ.Ρ. Και εγώ γι αυτό το έκανα, γιατί δεν θα το έκανα διαφορετικά. Και λέω ας το κάνω. Παρόλα αυτά δεν θα το έκανα ποτέ ξανά.

 

Και το μπλουζάκι με τα λουλούδια που φορούσες ήταν ωραίο.

Σ.Ρ. Γι αυτό τους ρώτησα με τι θα μπορούσα να το φορέσω και μου λένε με μια λευκή παντελόνα και όντως όταν πήγα σπίτι το δοκίμασα με λευκή παντελόνα που είχα και ήταν ωραίο για καλοκαιράκι.

 

Με τα τσαντάκια του κυρίου Κουδουνάρη τι γίνεται; Γιατί τα κάνει συλλογή;

Σ.Ρ. Τα δικά μου μόνο. (γέλια)

 

Γενικά, όχι μόνο τα δικά σου. Πέρυσι ειδικά έπαιρνε συνέχεια.

Σ.Ρ. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τσάντα. Είναι πάρα πολύ δυσκολο να βρεις μια καλή τσάντα, δεν λέω τώρα να πας να πάρεις την ακριβή, γενικά μία τσάντα που οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να αγοράσει. Είναι δύσκολο να βρεις μια ωραία τσάντα που να ταιριάζει με το ντύσιμο, να φαίνεται και ωραία, να είναι και καλή. Το ύφασμα της να φαίνεται καλό. Είναι δύσκολο.

 

Να σου πω την αλήθεια, εγώ έχω μπερδευτεί λίγο με το όλο παιχνίδι και τους συνδυασμούς. Και αν δεν αρέσει αυτό που συνδύασα;

Σ.Ρ. Ναι, μπερδεύεσαι.

 

Μήπως τελικά έχει σημασία να αρέσει σε εσένα τον ίδιο;

Σ.Ρ. Αυτό αλλά και να το υποστηρίζεις.

 

Θεώρησες ότι ίσως να υπήρξαν κάποιες φορές, μία ή δυο, που να ” αδικήθηκες΄΄ λίγο παραπάνω;

Σ.Ρ. Όχι, αν έλεγα ότι είχα ντυθεί ωραία κάποιες φορες και είπαν αρνητικά πράγματα θα έλεγα οτι αδικήθηκα. Τώρα δεν μπορώ να πω αυτό το πράγμα. Όχι.

 

Θα έπαιρνες μέρος σε reality τύπου Power Of Love;

Σ.Ρ.Όχι.

 

Δε θα έψαχνες το άλλο σου μισό σε ένα τέτοιο reality;

Σ.Ρ.Είναι δύσκολο να βρεις το άλλο σου μισό, άμα φτάσω μέχρι εκεί ώστε να μη μπορώ να το βρω έξω και φτάσω σε αυτό το σημείο (γέλια). Όχι εντάξει είναι ωραίο reality, το βλέπω αλλά όχι εντάξει δεν θα έμπαινα γιατί ντρέπομαι.

 

Σε reality επιβίωσης π.χ. Survivor;

Σ.Ρ.Ααααα καλά (γέλια). Ποτέ.

Γιατί;

Αρχικά γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι όλες τις φυσικές μου ανάγκες θα πρέπει να τις κάνω στη φύση ή ότι δεν θα μπορώ να φάω. Εγώ δεν μπορώ να μη φάω, δεν γίνεται. ‘Η ότι θα πρεπει να κάνω μπάνιο στη θάλασσα. Για τα αθλήματα μη το συζητήσω. Θα γελούσε ο κόσμος.

 

Ούτε για δοκιμή, για να δεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις;

Σ.Ρ.Χμμμ,. μπορεί.

 

Έτσι από πείσμα, να πεις ” θα πάω”. Για ένα μήνα .

Σ.Ρ.Φοβάμαι ότι θα με κορόιδευε ο κόσμος. Για δοκιμή μπορεί να το έκανα. Εάν είχα καλύτερη φυσική κατάσταση από ότι έχω τώρα. Δηλαδή εάν γυμναζόμουν περισσότερο ναι θα πήγαινα να το δοκιμάζω, να δω τα όρια μου. Αλλά εντάξει., πιστευω ναι. Μπορεί και να τα κατάφερνα για λίγο καιρό να επιβιώσω εκεί μέσα, όχι για πολύ (γέλια.)

 

Έχεις κάποιο πρότυπο; Που να θαυμάζεις; Role Model;

Σ.Ρ.Λατρευω την Αντριαννα Λιμα. Πάρα πολύ. Έχει φυσική ομορφιά. Το πρόσωπο της. Δεν είναι και αυτό το πλαστικό που βλέπουμε τώρα συνέχεια. Δε τις κατακρίνω τις πλαστικές αλλά έχει ωραίο πρόσωπο. Δηλαδή, γυναικείο, θηλυκό. Δεν είμαι κατά της πλαστικής εάν κάποιος έχει κάποιο χαρακτηριστικό που δεν του αρέσει αλλά έχουμε φτιαχτεί έτσι. Δηλαδή για ποιο λόγο να πειραχτείς; Δε μπορώ να το καταλάβω ειδικά σε μικρή ηλικία.

 

Εσύ θα έμπαινες στο Greece’s Next Top Model;

Σ.Ρ.Δεν νομίζω, όχι.

 

Γιατί;

Σ.Ρ.Γιατί εκεί γίνεται κριτική για το πως είσαι. Δεν είναι οπως στο My Style Rocks που γίνεται κριτική για τα ρούχα που φοράς. Γίνεται κριτική για το πως είσαι.

 

Εσύ όμως είσαι μοντέλο. Είσαι σε πρακτορείο μοντέλων.

Σ.Ρ.Ναι είμαι σε πρακτορείο εδώ και δυο χρόνια αλλά δεν θα έμπαινα.

 

Υπάρχει κάτι επάνω σου που θα ήθελες να αλλάξεις; Που θα πεις αυτό αν ειχα λίγο καλύτερο;

Σ.Ρ.Όταν ήμουν μικρή, στο λύκειο ειδικά, δεν ειχα καθόλου αυτοπεποίθηση. Και ήθελα να αλλάξω πράγματα. Για παράδειγμα τα χείλη μου, γιατί είχα ένα ατυχημα όταν ήμουν μικρή, τα είχα σκίσει και είναι στραβά λιγάκι. Ήθελα να τα αλλάξω πάρα πολύ. Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση. Και να με πληρώσουν και να μου πούνε “Πήγαινε άλλαξε τα”, δεν θα τα άλλαζα. Έχω εναρμονιστεί με ότι έχω επάνω μου και το αγαπώ. Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να το κάνουμε αυτό. Όπως και να είμαστε πρέπει να αγαπάμε αυτό που έχουμε.

 

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση. Και βγαίνει και προς τα έξω μετά αυτό.

Σ.Ρ.Όχι όμως να φτάνουμε σε σημείο έπαρσης και ψώνιου.

 

Σπυριδούλα εσύ θα παρότρυνες και άλλες κοπέλες να δηλώσουν συμμετοχή στο My Styke Rocks;

Σ.Ρ.Ναι.

 

Δεν είναι δυσκολο στο casting να σου κάνουν επιλογή;

Σ.Ρ.Είναι. Δε θα ξεχάσω ποτέ σε ένα casting που μας είπαν “Ντυθείτε ωραία”. Η μητέρα μου ντύνεται ωραία, εγώ το προσπαθούσα πάντα γι αυτό και ήθελα να μπω. Και θυμάμαι που ντύνομαι και πάω να με δει η μαμά πριν φύγω, και μου λέει “Ωραία είσαι Σπυριδούλα”. Όταν με πήραν στο παιχνίδι μου είπε “Εκεινη την ημέρα που ντύθηκες να πας στο casting αναρωτήθηκα πως και ντύθηκες τόσο καλά”(γέλια); Της απάντησα εγώ “Πρώτα μου λες πήγαινε κάνε αυτό που θέλεις και μετά μου εμφανίζεις ότι δεν ξέρω να ντύνομαι” Θα τους έλεγα να πάνε, να το προσπαθήσουν. Είναι δύσκολη η επιλογή. Είναι πολλά τα κοριτσια. Δηλαδή ήταν πάρα πολλά κορίτσια για να μπούνε οι έντεκα στην αρχή που μπήκαμε εμείς.

 

Ναι αλλά κάθε εβδομάδα βλέπουμε ότι ανανεώνεται αυτό.

Σ.Ρ.Ναι, έμπαινε και μια κοπέλα. Αλλά είναι ωραία. Είναι ωραία εμπειρία.

 

Δεν είναι άδικο να αποχωρείς εσύ και ύστερα τη Δευτέρα να μπαίνει μία άλλη. Δεν είναι άδικο για τις κοπέλες που είναι μέσα πέντε μήνες να φτάνει τελικό μία κοπέλα που είναι ένα μήνα;

Σ.Ρ.Όχι γιατί αυτή η κοπέλα standard το αξίζει.

 

Ναι, το αξίζει αλλά δεν έχει παλέψει, δεν είναι εξαρχής μέσα. δεν έχει δείξει τόσα πραγματα όσα μια κοπέλα που είναι μέσα από τη πρώτη ημέρα. Για παράδειγμα η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη, δεν τη γνώρισες εσύ.

Σ.Ρ.Ναι, αλλά τι στυλ είναι αυτό Παναγία μου. Είναι τέλεια.

 

Είναι τέλεια ναι, αλλά δεν μπήκε από την αρχή, μπήκε Δεκέμβρη.

Σ.Ρ. Ναι αλλά πιστεύω φαίνεται το στυλ, στις πέντε πρώτες ημέρες. Το είχε πει και ένας κριτής αυτό. Μέσα σε πέντε ημέρες μπορείς να καταλάβεις εάν ο άλλος έχει ή δεν έχει στυλ. Η Κωνσταντίνα φάνηκε ότι έχει στυλ. Δηλαδή εάν δεν έμενα αυτή τελικό, ποιος θα έμενε;

 

Εγώ για τελικό ειχα άλλες προβλέψεις. Περίμενα ότι θα βγει η Φωτεινή, ήμουν ανάμεσα σε Φωτεινή Τράκα και Χριστίνα Παπαδέλη αλλά πίστευα ότι στη τελικά δυάδα θα είναι η Φωτεινή Τράκα με τη Μαρία Λέκκα ή η Φωτεινή Τράκα με τη Χριστίνα Παπαδέλη. Και τελικά ήταν η Φωτεινή Τράκα με τη Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη. Τη Φωτεινή την είχα δεδομένη.

Σ.Ρ.Και εγώ πιστευω από την αρχή, από τη πρώτη εβδομάδα που ξεκινήσαμε είπαμε “Ουαου”.

 

Και νομίζω πως και ποτέ δεν ήταν προτεινόμενη, σωστά;

Σ.Ρ.Η Φωτεινή όχι, Ποτέ. Μπράβο της πάντως. Μπράβο το κορίτσι.

 

Το θέμα είναι με όλη αυτή τη δημοσιότητα που παίρνετε όλες οι κοπέλες από εκεί μέσα να τη χρησιμοποιήσετε σωστά γιατί ποτέ δε ξέρεις. Πολλές φορές δεν είναι απαραίτητο ο νικητής, πέρα από τη Φωτεινή που σιγουρα θα κάνει πραγματα στο χώρο, αλλά μπορεί καποιος που έφυγε πολύ νωρίς οπως εσύ να κάνει πολύ περισσότερα πραγματα.

Σ.Ρ.Ναι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει.

 

Θα ήθελες να ασχοληθείς με τη τηλεόραση;

Σ.Ρ.Ναι, θα μου άρεσε πολύ.

 

Πάνω σε ποιο κομμάτι;

Σ.Ρ.Θα ήθελα σε κάποιο πάνελ σε πρωινή εκπομπή, θα μου άρεσε. Αλλά θα μου άρεσε και το ραδιόφωνο πολύ.

 

Νομίζω ότι σου βάλαμε λίγο το μικρόβιο (γέλια).

Σ.Ρ.Ωραία είναι εδώ…

 

Έχει ελεύθερο χρόνο;

Σ.Ρ.Όχι πάρα πολύ. Είμαι το πρωί στη σχολή, τρέχω, δουλειές. Βρίσκω όμως, βρίσκω να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου. Όταν έχω χρόνο αυτό κάνω.

 

Τι μήνυμα θα ήθελες να δόσεις σε όσους μας ακούνε;

Σ.Ρ.Να χαμογελάνε. Θέλω να βλέπω περισσότερο χαμόγελο στο δρόμο. Να είναι οι άνθρωποι χαρούμενοι. Δηλαδή, είναι κρίμα. Χαμογελάστε παιδιά, πραγματικά. Δε κοστίζει τίποτα. Ένα χαμόγελο και φτιάχνει τη διάθεση. Και να μην είσαι χαρούμενος, κοιτάξου στο καθρέφτη χαμόγελα και θα δεις ότι κάτι θα αλλάξει μέσα σου.

 

Είσαι πολύ αισιόδοξη;

Σ.Ρ.Εάν ο άλλος δεν έχει σοβαρά προβλήματα, υπάρχουν τόσα σοβαρά προβλήματα. Γιατί να μην ειμαστε αισιόδοξοι όταν έχουμε την υγεία μας, όταν έχουμε τα βασικά;

 

Θεωρούμε πράγματα δεδομένα που άλλοι δεν τα έχουν.

Σ.Ρ.Ναι. Οπότε χαμόγελα, Μόνο.

 

Ευχαριστούμε πολύ τη Σπυριδούλα Ρόκομου που βρέθηκε στην εκπομπή μας LiberTango στον Horizon 96.5fm.

 

Ελευθερία Καραμπίνη, Χρύσα Σκουρολιάκου

Φοιτήτριες Δημοσιογραφίας στη New Media Studies by Stamatis Malelis