Ανακοίνωση της οικογένειας από την Πάτρα: Τι συνέβη με τα 3 παιδιά – Κακόβουλη κάθε προσπάθεια ενοχοποίησής μας

220

patra_tragwdia_new_xr

«Tο γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από συγκεκριμένη υπηρεσία της αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες» – «Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

Απαντήσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών μέσω ανακοίνωσης δίνουν οι γονείς οι οποίοι αναφέρουν ότι ο θάνατος της μικρής Μελίνας το 2019 ήταν η αιφνίδια ανακοπή απροσδιορίστων αιτιών, ενώ αργότερα αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ο θάνατος της Ίριδας το 2021 σε ηλικία 6 μηνών οφείλεται σε σπανιότατα παθολογικά αίτια ενώ ο θάνατος της Τζωρτζίνας ακόμη ερευνάται. «Οι θάνατοι και των τριών τέκνων μας ήδη ερευνώνται από έμπειρους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από τους πληρεξούσιου δικηγόρους και έχει ως εξής: «Με πλήρη επίγνωση επιλέξαμε να αποφύγουμε αυτές τις ημέρες να απαντήσουμε ή να διαψεύσουμε το οιοδήποτε ανακριβές ή κακοπροαίρετο δημοσίευμα σχετικά με τους θανάτους των παιδιών μας. Το πένθος μας δεν μας επιτρέπει να μπούμε σε αυτήν τη ψυχοφθόρα διαδικασία. Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται το εξής: «Tο γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί».

«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης» επισημαίνεται ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα