Αν Χάθαγουεϊ: Ο Κρίστοφερ Νόλαν μου έσωσε την καριέρα

105

xathagouei_nolanΤο δημόσιο «ευχαριστώ» της ηθοποιού στον σκηνοθέτη

Η Αν Χάθαγουεϊ οφείλει, όπως είπε, την επιτυχία της ως ηθοποιός, στον Κρίστοφερ Νόλαν. Η σταρ του Χόλιγουν αναφέρθηκε στον «άγγελό» της, Νόλαν, μέσα από μία πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε για το Vanity Fair.

Έκανε μια αναδρομή στην περίοδο μετά το πολύκροτο Όσκαρ που έλαβε για τους «Άθλιους» το 2013, όταν οι περισσότερες παραγωγές την απέφευγαν, λόγω της μαζικής αντιπάθειας που έτρεφε το κοινό για εκείνη. Η ίδια θυμήθηκε πώς κανείς δεν ήθελε να την προσλάβει εν μέσω του διαδικτυακού μίσους από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που ο Νόλαν παρενέβη για να «αναστήσει» την καριέρα της.

Σκεπτόμενη το φαινόμενο «Hathahate» (μίσος στη Χάθαγουεϊ), η πρωταγωνίστρια αποκάλυψε: «Πολλοί άνθρωποι δεν μου έδιναν ρόλους επειδή ανησυχούσαν τόσο πολύ για το πόσο τοξική είχε γίνει η ταυτότητά μου στο διαδίκτυο. Βρήκα έναν άγγελο, τον Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος δεν νοιάστηκε γι’ αυτό και μου έδωσε έναν από τους πιο όμορφους ρόλους που είχα σε μία από τις καλύτερες ταινίες στις οποίες συμμετείχα» αναφερόμενη στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Interstellar» του 2014.

Η Χάθαγουεϊ τόνισε στη συνέχεια: «Δεν ξέρω αν ήξερε ότι με υποστήριζε εκείνη τη στιγμή, αλλά είχε αυτό το αποτέλεσμα. Η καριέρα μου δεν έχασε τη δυναμική της, όπως θα μπορούσε να έχει συμβεί, αν δεν με είχε υποστηρίξει».