Αχαΐα: Δικαίωση ζητούν οι γονείς της 40χρονης που πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ στον Λάδωνα το 2018

175

agaphtou173280_

Αναβίωσε ο εφιάλτης μέσα στις δικαστικές αίθουσες πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της Δέσποινας Αγαπητού – «Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν» καταγγέλλει ο πατέρας της

Πέντε χρόνια τώρα, οι γονείς της Δέσποινας Αγαπητού, που πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Λάδωνα το 2018  μπροστά στα μάτια των παιδιών της, ψάχνουν δικαίωση για την κόρη τους.

«Η μικρή θυμάται δύο πράγματα. Το πρώτο ότι έσβηνε το φως της και ένα δεύτερο φεύγοντας φώναζε “η μαμά μου, η μαμά μου”» περιγράφει ο Κώστας Αγαπητός, πατέρας της 40χρονης.

Πέντε χρόνια μετά, ο εφιάλτης αναβιώνει μέσα στις δικαστικές αίθουσες:  «Το μόνο που θέλω να φωτίσει ο Θεός τους ανθρώπους που είναι πάνω στην έδρα να αποδώσουν Δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η Δέσποινα» λέει ο πατέρας της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Δέσποινα, που λάτρευε τα extreme sports, έμελλε να χάσει τη ζωή της κάνοντας ράφτινγκ, και μάλιστα μια μέρα πριν τα γενέθλια του αδελφού της.  «Το συμβάν έγινε το Μεγάλο Σάββατο και τα γενέθλια τα είχε την Κυριακή, όπου θα επέστρεφε η Δέσποινα για να γιορτάσουμε» θυμάται ο πατέρας της.

Στις φωτογραφίες που τράβηξαν λίγα λεπτά πριν την μοιραία βόλτα, η Δέσποινα  πόζαρε  ευδιάθετη και χαμογελαστή  δίπλα στην 8χρονη τότε κόρη της, που σήμερα πηγαίνει στην Β’ τάξη του Γυμνασίου, και τον μεγαλύτερο γιο της, που σήμερα είναι φαντάρος.

Η βαρκάδα ξεκίνησε, αλλά στα μισά της διαδρομής η βάρκα προσέκρουσε σε κάποιους κορμούς που υπήρχαν στο νερό και αναποδογύρισε. Οι επιβαίνοντες παρασύρθηκαν μέσα στα νερά και η Δέσποινα εγκλωβίστηκε κάτω από κορμούς δέντρων.  «Υπεράριθμη. Είχαν 10 άτομα ενώ ήταν για 8 άτομα με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να εγκαταλείψουν το κορίτσι μου στα 7 λεπτά», είπε ο κος Αγαπητός.

agapitou-_151313

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας της, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μόλις συνειδητοποίησαν την απουσία της Δέσποινας, βούτηξαν μόνο δύο φορές για να την αναζητήσουν. «Έψαξαν για 7 λεπτά και την εγκατέλειψαν» συμπληρώνει«Την παράτησαν στα 7 λεπτά ενώ η βιβλιογραφία λέει στα 45 λεπτά. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ ότι έτσι ασυνείδητα έκαναν δύο βουτιές και φύγανε και μετά όταν γύρισαν με την πρώτη βουτιά τη βρήκαν στο σημείο που είχε ανατρέπει η βάρκα».

Τι λέει ο οδηγός της βάρκας που ναυάγησε

Ο οδηγός της μοιραίας βάρκας από την πλευρά του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως επρόκειτο για ατύχημα, πως η Δέσποινα δεν υπάκουσε στις οδηγίες την ώρα που η βάρκα έγερνε και πως, αν και έμπειρη καταδύτρια, δεν κατάφερε να σωθεί όπως οι υπόλοιποι.

«Τελευταία στιγμή είπε μετακινηθείτε από τη δεξιά πλευρά. Και λέω στο τέλος θα πουν ότι φταίει η Δέσποινα, γιατί δεν πήγε δεξιά και έπεσε στο ποτάμι» είπε ο πατέρας της.

agapitou-219

Αν και το κατηγορητήριο δεν εμπεριέχει την κατηγορία της εγκατάλειψης, ο πατέρας της Κώστας Αγαπητός, λέει στο Mega  πως αυτό είναι το μοιραίο λάθος των διοργανωτών.

Από την άλλη, η πλευρά των κατηγορούμενων, ισχυρίζεται πως ουδέποτε την εγκατέλειψαν. Αντιθέτως, την έψαχναν επί 30 λεπτά κάτω από το νερό για να την βρουν 45 λεπτά αργότερα ακριβώς κάτω από την αναποδογυρισμένη βάρκα.