8 πράγματα που το αγόρι σου δεν έχει καμία διάθεση να μάθει για τον πρώην σου!

265

Στο ξεκίνημα μίας νέας ερωτικής σχέσης, είναι γεγονός πως έχουμε την τάση να μιλάμε πολύ. Ή μάλλον περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Η διάθεσή μας είναι ιδιαίτερα εξομολογητική και στην προσπάθειά μας να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον τωρινό μας σύντροφο και να αποκτήσουμε οικειότητα, υπάρχουν φορές που ξεπερνάμε τα όρια και μοιραζόμαστε πληροφορίες που στην τελική δε χρειάζονται.

Της Θεώνη Σταματοπούλου

Σ’ αυτές τις πληροφορίες ανήκει και οτιδήποτε έχει να κάνει με τους παλιούς έρωτες. Το αν θεωρείς σωστό να μιλάς ή όχι για τους πρώην σου, εσύ το ξέρεις καλύτερα. Και πάλι όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια απαγορευτικά σ’ αυτά που θα αποφασίσεις να μοιραστείς με τον σύντροφό σου. Δεν έχουν όλοι οι άντρες την ίδια προθυμία να ακούσουν ιστορίες από παλιά, οπότε το τακτ είναι το παν.

Τσέκαρε λοιπόν ορισμένα πραγματάκια που είναι προτιμότερο να τα κρατάς για τον εαυτό σου:

#1 Το πώς γνωριστήκατε

Εκτός κι αν ο νυν σου δείξει ενδιαφέρον να μάθει το στόρυ σας, σε κάθε άλλη περίπτωση απόφυγε την κουβέντα αυτή. Αν ο ίδιος δεν έχει επιδιώξει να μάθει πώς ξεκίνησε η προηγούμενη σχέση σου, είναι γιατί δεν τον νοιάζει και καθόλου! Όσο να ‘ναι, οι ιστορίες περί γνωριμίας είναι αρκετά ρομαντικές και γλυκανάλατες, οπότε σίγουρα θα τον έφερνες σε δύσκολη θέση. Οπότε, DON’T!

#2 Τα καλά του στοιχεία (όσα είχε τέλος πάντων)

Εδώ ο ίδιος να σε ρωτήσει, ή που θα του πεις ψέματα ή που θα αποφύγεις να απαντήσεις. Θα πας από μόνη σου να του τα πεις; Το όλο point είναι ποιο το νόημα να κάθεσαι να ξεφουρνίζεις τα προτερήματα του πρώην σου στον άνθρωπο με τον οποίο υποτίθεται πως είσαι καλά αυτήν την στιγμή; Θες να προκαλέσεις εντάσεις από το πουθενά και δε μας το λες;

#3 Τα δώρα που σου χάρισε

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ! Κατ’ αρχάς θα δει ο άνθρωπος ότι έχεις κρατήσει καθετί σου χάρισε ο πρώην σου και θα μπει σε σκέψεις. Προφανώς και δεν πετάμε τα δώρα από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται, αλλά μην περιμένεις να σε καταλάβει και να σου δώσει και δίκιο ο σύντροφός σου. Σύμφωνα με αυτόν, είναι αντικείμενα τα οποία σου φέρνουν αναμνήσεις και γενικότερα σε κρατούν πίσω. Δε χρειάζεται να ξέρει πως η μπλούζα που φοράς, το λούτρινο αρκουδάκι κι εκείνο το ρολόι είναι από τον πρώην σου. Άστο να πάει στο καλό.

#4 Πόσο τον συμπαθούσαν οι φίλοι/ες σου

Καλά, σε περίπτωση μάλιστα που τον συγκεκριμένο δεν τον πάνε μία οι φίλες σου και του το δείχνουν κι απροκάλυπτα, τότε μιλάμε για μεγάλο πλήγμα! Θα ήσουν πολύ άκαρδη άμα του το έκανες αυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο οποιοσδήποτε θα το έβλεπε εγωιστικά και θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να αποκτήσει την εύνοια των φίλων σου, των ατόμων δηλαδή που σ’ επηρεάζουν άμεσα. Αυτές οι κοκορομαχίες δεν είναι ωραίες και δεν έχουν και νόημα. Μη χτυπάς σε ευαίσθητα σημεία, όπως η αυτοπεποίθηση και ο εγωισμός του αγοριού σου, γιατί θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

#5 Πόσα χρήματα έβγαζε

Να μία ακόμη σύγκριση και η συγκεκριμένη μάλιστα πονάει αρκετά. Μπορεί ο νυν σου να βγάζει περισσότερα οπότε οκ, όμως αν βγάζει λιγότερα από τον πρώην σου, τότε τι; Αυτά τα ζητήματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και καλό είναι να μην τα θίγουμε. Δε νομίζω ότι ο σύντροφός σου έχει διάθεση να ακούει για έναν «πλούσιο» πρώην, που σου έκανε συνέχεια τα καλύτερα και ακριβότερα δώρα και σε είχε στα όπα όπα. Ναι μεν τα έκανε όλα αυτά, αλλά είδαμε την κατάληξη.

#6 Τις επιδόσεις του στο σεξ

Όχι, όχι και πάλι όχι. Εδώ έχουμε χτυπήσει κόκκινο. Αν υπάρχει ένα πράγμα απ’ όλα αυτά που δεν πρέπει να εξομολογηθείς με καμία δύναμη, είναι για τις εμπειρίες σου στο κρεβάτι με πρώην. Νομίζω το καταλαβαίνεις κι από μόνη σου ότι είναι τέρμα λάθος. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, γιατί όχι απλά δε θα κερδίσεις κάτι, αλλά ίσα ίσα μπορεί να τον ξενερώσεις, να τον φέρεις σε δύσκολη θέση ή να τον πληγώσεις.

#7 Πώς χωρίσατε

Αρκεί να γνωρίζει ότι ήταν ένας δύσκολος ή εύκολος σχετικά χωρισμός. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν είναι ανάγκη να ξέρει. Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει κιόλας ποιος έφταιγε, αν πόνεσες, αν έκανες καιρό να το ξεπεράσεις κ.ο.κ. Άσε που όσο περισσότερα γνωρίζει ο νυν, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται να προχωρήσει η σχέση σας.

#8 Αν τον αγαπάς/μισείς ακόμα

Μην πεις ποτέ, μα ποτέ, ότι ένα μέρος σου αγαπά ακόμη τον πρώην σου. Ο άνθρωπος που δεν έχει την ανάγκη να πει ότι έχει ξεπεράσει κάποιον, είναι κι εκείνος που πράγματι τον έχει ξεπεράσει. Αν λοιπόν τα έχεις λύσει όλα με τον εαυτό σου, δε χρειάζεται να πεις το παραμικρό στους άλλους. Μην αναφέρεις καν ότι τον μισείς, αν όντως ισχύει, γιατί μπορεί να βάλεις υποψίες στον νυν σου.

Γενικότερα, όσο λιγότερα γνωρίζει ο νυν σύντροφός σου για την προηγούμενή σου σχέση, τόσο το καλύτερο. Διαφορετικά, ο άλλος μπαίνει σε μια διαδικασία ανταγωνισμού με τον πρώην σου, κάτι που θα φθείρει τη σχέση σας.