2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης, Βραδιές γεμάτες Τέχνη…

213

 

 Το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης… «Θέλουμε να γίνει το θερινό σπίτι, η ανάσα των καλλιτεχνών και ιδιαίτερα της πόλης μας…», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Τετάρτη 9 Ιουνίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (Θέατρο, Μουσική, Animation) με 28 παραγωγές και περισσότερους από 300 καλλιτέχνες επί σκηνής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάλεσε μεμονωμένους καλλιτέχνες, σχήματα και δημιουργικές ομάδες της πόλης που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του πολιτισμού να υποβάλουν καλλιτεχνικές προτάσεις συμμετοχής έως τις 21 Μαΐου. Η υποβολή των καλλιτεχνικών προτάσεων έγινε ηλεκτρονικά.

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

«’Ήταν προεκλογική υπόσχεση και δέσμευση η δημιουργία του Φεστιβάλ Καλοκαιριού», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην παρουσίαση του προγράμματος μετείχαν η ηθοποιός Πέμη Ζούνη και ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός, ο διευθυντής ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης, ο συνθέτης και τραγουδιστής Δώρος Δημοσθένους, και η τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Σιετή.

Η ηθοποιός Πέμη Ζούνη δήλωσε συγκινημένη «Χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες εμπνευσμένες από την τέχνη και τον πολιτισμό».

Σε προηγούμενες δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη τόνισε ότι «ο νέος αυτός θεσμός βελτιώνει την εξωστρέφεια της πόλης στο σύγχρονο πολιτισμό, ενώ βοηθά την πόλη και τουριστικά, καθώς “ παντρεύουμε” πολιτισμό και τουρισμό». Σημείωσε μάλιστα ότι λόγω της πανδημίας είναι αναγκασμένοι να προσαρμόσουν αυτό το φιλόδοξο πολιτιστικό πρόγραμμα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζονται για την πανδημία τόσο για την ασφάλεια των θεατών όσο και του τεχνικού προσωπικού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στον άξονα από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, ενώ στο δημοτικό Θέατρο Κήπου θα παρουσιαστούν μια σειρά παραστάσεων. Στα σημεία των υπαίθριων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος της παραλίας ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διαμόρφωσή τους έτσι ώστε να τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα και να διασφαλίζεται το 50% της πληρότητας στις εκδηλώσεις. Το Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας θα αξιοποιηθεί επίσης για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.

Συγχρόνως, με τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στις 12-13 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο του Βασιλικού Θεάτρου θα

παρουσιαστεί ένα δεκάλεπτο video mapping με προσωπικότητες της Επανάστασης και της Θεσσαλονίκης και στις 24-25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο με μουσική και δρώμενα στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ