16χρονος ξυλοκοπήθηκε μέσα σε σχολικό λεωφορείο από συνομηλίκους του στην Εύβοια

177

Την ώρα του ξυλοδαρμού δύο 16χρονοι τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο προκειμένου να τα ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά bullying με πρωταγωνιστές ανήλικους, οι οποίοι δεν διστάζουν να εκτελούν πράξεις βίας και εκφοβισμού σε κοινή θέα.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και στην Εύβοια όπου ανήλικοι επιτέθηκαν σε 16χρονο.

Ο 16χρονος, θύμα της επίθεσης, επέστρεφε στο σπίτι του, με το σχολικό λεωφορείο από το ΕΠΑΛ των Κονιστρών, στο οποίο φοιτά, προς το χωριό του κοντά στην Κύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 17χρονος που προκαλεί προβλήματα στο σχολείο και κυκλοφορεί με μαχαίρι μέσα στην τάξη, επιτέθηκε αρχικά φραστικά στον 16χρονο.

Στη συνέχεια άλλοι δύο 16χρονοι που φέρεται να κάνουν παρέα με τον 17χρονο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Όταν ο 16χρονος ζήτησε τον λόγο, ο 17χρονος άρχισε να του επιτίθεται, να τον βαρά με δύναμη τόσο στο κεφάλι όσο και στην κοιλιακή χώρα.

Οι άλλοι δυο που συνέχισαν βρίζουν τον μαθητή, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο προκειμένου να τα ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έγινε παρουσία 80 μαθητών του δημοτικού και άλλων μαθητών του ΕΠΑΛ, και με την παρέμβαση του οδηγού που σταμάτησε το λεωφορείο, ήρθε η ΕΛ.ΑΣ και συνέλαβε τους ανήλικους, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.